”Fångad i Marbella” – en ny bok att rekommendera

Fångad i Marbella 

Marbella 2Efter veckor av regn, blixt, dunder, blåst och kyla har äntligen solen och våren kommit till Marbella. Mimosan blommar, körsbärsträden står i blom, solkrämerna åker fram, butikerna ställer ut sina försäljningsställ på trottoaren, vår- och sommarkläder fyller butikerna och turisterna går lätt klädda i ljusa färger medan vi som bor här fortfarande har vinterkläderna på oss – i alla fall lite mörkare färger. En och annan vågad turist tar sig t o m ett dopp i det vårmörka Medelhavet. I solen är det varmt och skönt men vindarna är lite svala. Golfbanorna börjar fyllas av entusiastiska golfare. Spanjorerna förbereder sig nu inför den stundande påsken, som är vår största helg i Spanien, med processioner i varje stad varje dag fr o m söndag den 24/4 fram till påskdagen.

Våren symboliseras också av nya böcker som släpps i bokhandeln för att tillfredsställa oss alla som älskar böcker. I fredags hade författarinnan Birgitta Bergin smygrelease på sin nya bok ”Fångad i Marbella” och på fredag den 22 mars är det dags för hennes boksläpp i Sverige och release i Göteborg. Birgitta bor sedan ett par år tillbaka i Marbella och började här sin författarbana och fick inspriration till sin andra bok just från Marbella. En av dessa härliga kvinnor i Marbella som mitt i livet unnar sig att göra något nytt.

berginbok_f_ngad

”Lyx, överflöd, droger och sexhandel. Men även känslor och kärlek. Det är vad de båda väninnorna Ulli och Ingela dras in i, när de egentligen bara är ute efter en skön semester för att reda ut redan struliga privatliv.

Marbella3Fångad i Marbella är en fristående fortsättning av Birgitta Bergins debutroman tre veckor som kom ut för exakt ett år sedan. Följ Ulli under sju dagar i Marbella. I samma snabba tempo får vi än en gång vara med om hennes galna liv, skratta och gråta, och med andan i halsen vända blad efter blad för att upptäcka att det händer saker i ett ständigt crescendo.

Jag ser fram emot att få lägga mig i solstolen på terrassen, blicka ut över strandpromenaden och havet där solen glittrar i vågorna och koppla av med Fångad i Marbella. Timmarna kommer att rinna iväg och jag vet att jag inte kommer att kunna sluta förrän sista sidan är läst.

Rose-Marie Wiberg

___________________________________________________________________________________

Jag vill bli kändis – eller bara få sälja min bok?

”Fångad i Marbella”. Jag smakar på titeln. Tittar på bokomslagets framsida. Vad säger den? Säljer den? Blir folk nyfikna?

Jag har skrivit min andra roman. Den första kom ut för exakt ett år sedan. ”Tre Veckor”. Har sålt bra och blivit mottagen väl av kritiker och läsare. Nu kommer min uppföljare. Exakt ett år efter. Precis enligt min egen plan. Och jag är skitnervös.

Man säger att man kan titulera sig som författare efter att man skrivit och utgivit två romaner. Nu är jag där. Så nu är jag alltså författare. På riktigt.

Så jag är alltså skitnervös.

Varför då?

Därför att jag vill att min bok ska sälja. Få uppmärksamhet. Publicitet. Space. Mediautrymme. Försäljningssiffror att skryta med. Men det är inte alltid så lätt om man inte redan är en känd person. Och det är inte jag. För om du är kändis så kanske du inte ens behöver ha ett bra manus. En bra bok. Man behöver bara vara känd. Och ha lite sensationer att berätta. Då får du vara med i morgonsoffan hos Steffo och Jenny, i Malous mysprogram och i fåtöljen hos Skavlan på fredagskvällen. Och många av dem som är okända men som skriver riktigt bra böcker, men inte är sensationskändisar, de har betydligt svårare att slå sig fram i mediadjungeln, de får inte plats i alla myssoffor.

Jag har tokbombarderat all slags media, alla bokhandlare som jag kan komma på, mailat föreningar – stora som små – skrivit till tidningar, tryckt på via sociala media, använt kontakter, ringt och härjat… och visst har det gett resultat. Jag har varit lite överallt och signerat, pratat om min bok, sålt böcker och pratat med läsarna. Och jag älskar det. Men jag vill mera! Och det är nu som jag borde vara en kändis, ha legat med kungen, sparkat på en boll, tagit kokain, hetsätit, vikt ut mig… whatever. Men det har jag alltså inte. Och det är jag jäkligt glad för. Även om det kan bli tuffare att få plats i soffan.

Men jag är inte bitter. Inte alls. Utan jag litar på att min bok helt enkelt är så bra. Att folk hittar till den i hyllorna, blir nyfiken, tar den i sin hand, vänder på boken efter att ha tagit ett beslut att framsidan är lockande, läser på baksidan, funderar en kort stund och – håll i dig nu – tar boken till disken och köper den. Går hem. Läser den, slukar den helst, blir eld och lågor, lånar ut den till en vän som förhoppningsvis reagerar likadant, vännen råkar jobba på TV 4, ringer mitt förlag, de kontaktar mig, jag sitter i TV-soffan i nästa scen… ja, sedan blir jag inbjuden till Let´s Dance, Doobidoo (fast jag inte kan sjunga särskilt bra) och Skavlan. Då är jag på topp. Om jag får vara med i Skavlan, alltså. Det är liksom lite status. Alla ser det på fredagen efter lite räkor och vitt vin. Skavlan… tja, vem vet? Kanske jag hamnar där till slut?

_Global_BILDBANKEN_Lokala_bilder_Stockholm_Skolor_Skrivarakademin_birgitta_bergin_600_jpg_600_338_

Birgitta Bergin

Så tillbaka där mina tankar började. ”Fångad i Marbella”. Är det en bra titel? Är omslaget lockande? Vill folk veta? Vill folk läsa? Vill folk köpa den? Jag hoppas det. För boken är bra. Det tycker i varje fall jag och mitt förlag! Den är spännande. Ohyggligt spännande. Det är relationer, passion, vänskap, otrohet, sexhandel, droger, lyx, dramatik, tvivel, galenskaper i ett crescendo, sida efter sida, och man ska helst inte släppa ifrån sig boken alls, nej, de 321 sidorna ska slukas, ältas, gråtas och skrattas till, vända blad, igen, igen, igen… och ett, tu tre är den slut och man ska vara helt slutkörd då för man ska ha blivit berörd hela vägen. En sträckläsare helt enkelt.

Så min enda önskan är nu:

Köp. Läs. Njut. Sprid. Och skicka mig gärna en recension. Jag finns på facebook.

Birgitta Bergin

Numera författare till två titlar: ”Tre Veckor” och ”Fångad i Marbella”.

2017-03-13T11:51:14+00:00