Citat apropå pennalismen på Sigtuna internat

Vi läser och hör om det gång efter annan – pennalismen och kränkningarna på Sigtuna internat och Lundsbergs dito.

Vittnesmålen avlöser varandra, nu senast i DI Weekend (7-2013) där Anna Spendrup i en intervju bland  annat berättar om sina fem år på Sigtuna internat. Det är från denna som vi hämtar vårt senaste citat. Intervjuaren tar upp att en enig tingsrätt i Attuna nyligen dömt fem elever till samhällstjänst för misshandel av en yngre elev. Anna svarar:

”Eftersom jag själv har varit med om invigningen på Sigtuna blir jag inte förvånad. Samtidigt tycker jag att det är konstigt att trakasserierna fortfarande förekommer. Det är väl bara för rektorn att slå näven i bordet och säga åt husföräldrarna att det inte är okej. ’ Hur svårt kan det vara?’ ”

Ja, hur svårt kan det egentligen vara? Vill Lundsberg och Sigtuna internat verkligen ta itu med problemet? Det återstår att se.

Citat apropå pennalismen på Sigtuna och Lundsberg internat

Citat apropå pennalismen på Sigtuna internat

 

Åsa-Mia Fellinger

fellinger@renewmag.se

 

2017-03-13T11:51:15+00:00