Citat om tillvarons olika villkor

Söndagsfrukosten är förenad med långläsning av morgonblaskorna för många. Så och för mig. Den här morgonen ligger förutom DN även några andra tidningar på frukostbordet – Västerleds församlingsblad och Great Estates by Connoisseur. Jag sätter tänderna i dem och blir därmed mer än någonsin påmind om tillvarons olika villkor. i Västerleds Församlingsblad går att läsa om Lars Rosenberg, som 17 år gammal höll på att dö av en överdos. Hans uppväxt med två missbrukare var allt annat än privilegierad:

 

”Från det att Lars var 6 år fick han till stor del ta han om sig själv. Det fanns ingen som lagade mat eller tvättade hans kläder.”

 

Idag 27 år gammal, drogfri och troende säger Lars såhär.

 

”Hade det varit annorlunda så kanske jag bara hade jagat den materiella lyckan idag, istället för den själsliga lyckan som nu.” 

Västerled

Faksimil från Västerleds Församlingsblad

 

I  Great Estates by Connoisseur är det förstås en annan värld som beskrivs på det blanka pappret. Mäklarprosan är som vanligt fyllt av statusmarkeringar, och några översättningsmissar gör det hela ännu mer fascinerande. Vad sägs om denna annons för en lya på Fifth Aveny för det facila priset av 95 000 000 dollar?

 

” …Förvärvandet av denna fastighet är mycket mer än en fastighetstransaktion; det är fullgörandet av en livsstilsdröm. Livet på Sherry has varit ett uttryck för privilegium sedan 1927.”

 

Conn3

Faksimil från Great Estates by Connoisseur

 

Åsa-Mia Fellinger

fellinger@renewmag.se

 

2017-03-13T11:51:16+00:00