Världens dyraste städer att leva i

Tokyo och Osaka, världens dyraste städer i världen att leva i ligger inte helt otippat i Japan. De har dessutom blivit allt dyrare att leva i, liksom städer i Australien. Zürich, som tidigare legat i topp på listan, har fallit till en sjunde plats. Bland de billigaste städerna i världen hittar vi Karachi i Pakistan och Mumbai, Indien.

 

The Economist Intelligence Unit´s (EIU) undersöker varje år levnadskostnader för världens alla städer. Baserat på 160 olika punkter har listan med världens dyraste städer och världens billigaste städer 2012 just publicerats.

Ingen stad i Nordamerika finns bland de 20 dyraste städerna i världen

Av de städer som ligger bland de tjugo dyraste finns elva i Asien (inklusive Australien), åtta i Europa och en i Sydamerika. I Asien hittar vi också sex av de tio billigaste städerna.

De högre levnadskostnaderna i Australien är de mest anmärkningsvärda

Sydney och Melbourne hamnar på plats 3 och 4 bland de städer i undersökningen med högst levnadskostnader. För tio år sedan återfanns ingen stad i Australien bland de 50 dyraste städerna. Enligt ansvarig för undersökningen så har tidigare undersökningar aldrig visat på ett så stort hopp i listan.

Enligt tidigare studier ligger Stockholm på plats 8

Ur EIUs studie går det inte att utläsa var Stockholm hamnar i listan över dyra städer. Olika studier från förra året visar dock att Stockholm är en relativt dyr stad.

Dyraste städerna i världen

1.  Tokyo, Japan
2.  Osaka, Japan
3.  Sydney, Australien
4.  Oslo, Norge
5.  Melbourne, Australien
6.  Singapore
7.  Zürich, Schweiz
8.  Paris, Frankrike
9.  Caracas, Venezuela
10. Geneve, Schweiz

Billigaste städerna i världen

1.  Karachi, Pakistan
2.  Mumbai, Indien
3.  Delhi, Indien
4.  Kathmandu, Nepal
5.  Algiers, Algeriet
6.  Bukarest, Rumänien
7.  Colombo, Sri Lanka
8.  Panama City, Panama
9.  Jeddah, Saudiarabien
10. Teheran, Iran

 

 

 

 

2013-02-08T17:19:49+00:00