Veckan som gick i Kina med 1-årskalas och annat

Japp, så kom ytterligare en vecka, och vi har nu passerat mitten av december. Detta innebär att vi snart har en liten ettåring här hemma, och klart att hon ska firas. Så vi bjuder in vår lilla svensk/franska koloni på kalas, varav sju inklusive Emma faktiskt är barn. Veckan började lite sisådär, då det var min tur att bli sjuk. Ska bespara er alla detaljer men jag vaknade klockan fem på måndagsmorgon och kände att där är nog bäst att lämna den varma sängen nu. Då jag inte alls var pigg och vi inte visste hur smittsamt detta var, stannade mannen hemma från jobbet och tog hand om oss! <3 Tack och lov blev det inte så himlans illa, utan på LIna 2tisdagsmorgonen kände jag mig pigg igen. Passade på att åka in till centrum för att handla lite, och kolla in An Sheng som är ett av de större shopping mallsen här. Jag har fortfarande inte vant mig vid den uppmärksamhet som vi väcker, jag och kanske framför allt Emma. Ibland bli det till och med svårt att komma fram i gångarna för att alla vill titta ner i vagnen, och jag istället får backa ut för att inte köra på någon. Jaja, jag valde i alla fall att åka in tidigt på förmiddagen för att det skulle vara lite lugnare, och lättare att få tag i taxi. Så då får vi nog uppmärksamheten på köpet, när personalen inte har så många andra kunder att ta hand om. Fick lite handlat på Tesco, sånt där vardagstjafs ni vet, typ blöjor.

Onsdag och utflyktsdag med Jennie. Idag hade jag önskat Ikea och Decathlon. Behövde vaniljsås bland annat, och tänkte spana efter eventuella julklappar till mannen i sportaffären. Vi kom, som vanligt, hem med ett par kassar. Det är alltid besvärligt att behöva anpassa shoppingmängden med hur mycket man orkar bära. Men nåt positivt är att vi börjar få bättre snits på att forsla barnvagnen på stationerna. Upp finns rulltrappa, inga större bekymmer. Men ner är det bara trappor. Resultat från Ikea, en välfylld blå kasse både från varuhuset och shoppen. Men, ingen vaniljsås – slut. Försökte att inte bli allt för bitter över att det inte gick som jag hade tänkt, utan fokuserade på sexpacket lussekatter som jag hittade istället! Det kan också ha blivit nån julklapp inköpt i sportaffären…

LIna 1Torsdag och inget planerat på dagen, så jag och Emma gör en repris och tar en taxi in till centrum på morgonen. Promenerar en stund i Five Color City (stadsdel med lite speciell konst, barer, men även en importbutik). Såg väl sedan i partickelappen att det kanske inte var den bästa dagen att ta en promenad. Lite disigt kan man säga, dock inte så illa som i Peking. Men Emma somnade i vagnen och jag shoppade loss på Deli Harbor. Pasta, bredbar ost, cocosmjölk, currypasta, knäckebröd, m.m. En sväng även till Tesco för att leta engångsmuggar, ballonger och annat kalasigt. Klockan sex blev jag sedan upplockad vid grindarna för lite tjejkväll! Dags för kinesisk massage och barnfritt restaurangbesök! Massagen var en spännande upplevelse. Vi fick klä på oss varsina dräkter, ungefär som den klädsel jag hade när jag jobbade som vårdbiträde för många år sedan. Tre sängar på rad med fantastiska värmefiltar i. Sedan knådades det, armbågades, drogs och sträcktes. Bad försiktigt min massör att ta det liiite mindre hårt, så sen blev det bra. Tills det var dags för benen, whiiii jag kunde inte hålla mig, vad det kittlades (inte för att han tog för löst, men ändå) och jag låg och fnissade och skrattade. OK? Frågade han lite oroligt. Yes yes, OK! Svarade jag och försökte distrahera mig med lite glosor från mandarinkursen. Middag med lax efteråt var pricken över i:et!

Fredag och lördag, mer inköp inför kalas. Stor kasse frukt, och beställning av tårta. Var en aningens nervös för det där med tårtan. Hade hört att man kan få bönor och annat smaskigt i. Försökte pressa tjejen på bageriet om alla ingredienser, men fick tillslut vara nöjd med att hon kunde tillräckligt bra engelska för att kunna ta emot beställningen! På fredagskvällen hade vi även det stora nöjet att premiärbesöka en fransk restaurang, mumma!

Ja, och så var det ju där här med tårtan. Klockan två skulle den vara klar, och jag bad en lite bön att den skulle vara ätbar. Är fortfarande inte helt bekväm med det där taxiåkandet, och ville gärna inte komma hem efter att alla gäster anlänt. Men, det gick hur bra som helst. Hoppade in en av de mycket trevliga svarttaxibilarna som ofta står parkerade utanför våra grindar. Bad snällt chauffören vänta på gatan utanför bageriet och åkte sedan raka vägen hem med tårta och allt. Ibland så bara funkar det, och åh vad skönt det är! Sång, tårta, fruktsallad, pepparkakor, paketöppning och middag på vår tyska restaurang runt hörnet. Sedan sov vår lilla ettåring gott! Och tårtan? Ja, den var fantastiskt god! 😀

Lina Hellsten

 

2017-03-13T11:51:22+00:00