Hit reser svenskarna för att julshoppa

Enligt färsk statistik från Flygbarometern är det London som svenskarna väljer som weekend destination inför julen. Andraplatsen kniper Berlin medan Amsterdam är den stad som ligger på tredjeplatsen över weekendresor under november och december.

London är en favorit för oss svenskar under hela året men många har insett att det är i London man bör inhandla julklapparna och få härlig julstämning. Staden har mycket att erbjuda och redan från mitten av november får man en mysig julstämning med belysning, sång, skridskoåkning och allt annat som hör julen till.

– London är en populär stad att julshoppa i, här finns mycket som inte finns i Sverige och julskyltningen är helt fantastik. Flygtiden är kort och många svenskar är bekanta med staden sedan innan. Just nu är ju också pundet svagt vilket är en fördel för alla som vill shoppa under resan, säger Marléne Wallberg, Marknadsdirektör på Supersavertravel.

Berlin är den stad som hamnar på andraplatsen när statistik tas fram över var svenskarna helst reser på weekend innan jul. I Berlin finns det runt 60 olika julmarknader och julbasarer från mitten av november fram till nyår och julstämning är svårt att undgå att få. Storstaden förvandlas till en småstadsidyll där man möter doften av brända mandlar, spröda glaserade äpplen och den tyska specialiteten berliner currywürst.

– Berlin har många och mycket uppskattade julmarknader och det är kul att komma iväg till andra länder för att se deras traditioner kring en sådan stor högtid som jul, säger Marléne Wallberg, Marknadsdirektör på Supersavertravel.

På tredjeplatsen hittar vi Amsterdam. Här finns shopping utöver det vanliga och såklart julmarknader och skridskobana, allt för att få den ultimata julkänslan.

I statistiken från Flygbarometern över de städer med flest bokningar under oktober kan vi se att Bangkok ligger kvar i topp. Det land som återfinns med flest bokningar är USA med New York som toppdestination. Istanbul är en nykomling på listan och så även Dubai som ökat väldigt mycket jämfört med samma period förra året. Vi kan också se att bokningar till Paris minskat från föregående år och även Beirut har halkat ner en placering.

Följ svenskarnas resvanor på Flygbarometern >>>

Oktober 2012

1.)    Bangkok, Thailand  (1)
2.)    London, Storbritannien  (2)
3.)    New York, USA  (3)
4.)    Dubai, Förenade arabemiraten  (ny)
5.)    Berlin , Tyskland  (5)
6.)    Barcelona, Spanien  (6)
7.)    Amsterdam, Nederländerna  (7)
8.)    Paris, Frankrike  (4)
9.)    Beirut, Libanon  (8)
10.) Istanbul, Turkiet  (ny)

2017-03-13T11:51:25+00:00