En härlig födelsedagspresent 10 mil från Rom- Le terme dei Papi

Den 24 november fyller jag år och ibland lyckas jag uppfylla en önskan eller två som jag länge haft för just den dagen. I lördags eftermiddag var det dags att fylla år igen och jag lyckades locka med min man till SPA-badet, le Terme dei Papi, tio mil nordväst om Rom.

Vilken miljö, jag har varit där flera gånger, men den här gången hade vi hotellrum bokat och inte nog med det även massage med “candlelight for two” på lördagen. Höjdpunkten var att simma runt i den varma bassängen under bar himmel ända framtill midnatt. Bassängen stänger 01.00 lördag kväll och framåt 23.00-tiden strömmade det in unga “förälskade” par. Och vattnets värme, mystiken med ångan som vattnet förvandlades till i den betydligt kallare luften, gjorde natten till ett ljuvligt äventyr.

Den här varmvattenkällan är känd sedan romartid och vattnet springer fortfarande ur jorden i +58° och svalnar klart betydligt när den strömmar in i utomhusbassängen. Vattnet är svavelrikt vilket man utnyttjar här på SPAet på olika sätt, inhalering för andningsproblem, avkoppling, hudåkommer osv.

Där finns en grotta som man kan gå ner i, där temperaturen närmar sig bastumiljö.

Det går turistbussar från Rom och många lyckas hitta hit. Italien är full av termalbad och olika fantastiska vattenkällor och många är just varmvattenkällor.

För mig var det födelsedag och jag bara njöt och glömde för en stund alla de problem som som numera hör till vardagen I Italien. Återkommer om det, men titta på termerna, visst lockar det.

Ciao da Roma,

Marianne

 

2012-12-02T16:58:28+00:00