BrainFight – appen som kan göra dig till världsmästare i minne

Apparna Wordfeud och Ruzzle har engagerat miljontals människor världen över, nu lanseras utmanaren BrainFight. Det är göteborgsbaserade företaget Remente som skapat en app där du tränar upp din hjärna och kan tävla mot dina kompisar. 

Det är ett team bestående av entreprenörer, minnesmästare och psykologer som lanserar mobilappen BrainFight. Appen har utvecklats i den del av västkuststaden som tidningen Metro nyligen kallade för “Göteborgs Silicon Valley.”

Visionen för Remente är att öppna upp mental träning och personlig utveckling genom digitala appar och spel. Länge har självhjälpsböcker och dyra coacher varit det enda sättet för gemene man att få tillgång till idéer och verktyg för att utvecklas mentalt. Nu vill gänget från Göteborg ge denna möjlighet till fler människor.

BrainFight består av tre spel där du kan utmana dina vänner i minne, koncentration och matematik. Vinnaren är den som får högst poäng och du kan enkelt dela dina resultat, utmana dina kompisar och hitta nya spelare.

Företaget bakom BrainFight heter Remente och grundades av David Brudö (tidigare Fyndiq och Destly), Anders Hallin (tidigare Skype och Stardoll), Niklas Forser (tidigare Carlsberg och Nestlé) och minnesmästaren, författaren och speltillverkaren Idriz Zogaj. Därefter har Rementefamiljen utökats med psykologen Niels Eék, mentala tränaren Kjell Enhager, artisten och entreprenören Navid Modiri samt interaktionsdesigner Bobby Ong och utvecklaren Hans Nilsson.

Remente har redan fått uppmärksamhet genom finalplatser i affärsplanstävlingen Venture Cup. BrainFight har i sin tur utvärderats av en bred testgrupp, från nioåriga Ellen till några av världens främsta hjärnatleter – däribland Boris Konrad, flerfaldig världsrekordhållare i minne och Johannes Mallow, rankad som världens bästa minne.

BrainFight är bara det första av många spel, appar och träningsprogram i Rementes verktygslåda. Företaget har pågående diskussioner med flera stora svenska företag som vill använda sig av Rementes produkter för ledarskaps- och medarbetarutveckling. Även skolor och andra organisationer har intresserat sig av produkterna som verktyg i utvecklingsfrågor.

Mer info hittar du på www.remente.com eller www.brainfight.se

De finns också på:

www.facebook.com/remente | www.twitter.com/rementecorp |www.linkedin.com/company/remente

 

RM

2017-03-13T11:51:25+00:00