Vinprovning i Stockholm och Minimässa i Marbella

Marbella har inte visat sig från sin soligaste sida nu i november direkt. Det har regnat mycket och intensivt men det är ju det regnet vi så väl behöver. Och skillnaden mellan t ex Marbella och Stockholm är att det i alla fall är ljust till framåt sex, halv sju på kvällen i Marbella.

Just nu befinner jag mig i Stockholm och det som slår mig varje gång jag kommer hit under vinterhalvåret är just det genomträngande mörkret som sänker sig över stan på eftermiddagen. Klockan är nu strax efter tre och det skymmer redan och är snart mörkt. Om det nu ens hunnit bli ljust…

Jag förundras varje dag över hur alla orkar sig igenom denna mörka period. Nu finns det väl några som frågar sig varför jag då åker till Stockholm om jag tycker så här. Jo, det finns flera skäl. Ett är att mina kunder finns här och det är viktigt att finnas på plats och träffa sitt nätverk med jämna mellanrum. För mig är det också viktigt att känna den härliga affärspulsen som finns här och som ger mig ny input och nya idéer till nya affärsmöjligheter. Dessutom är det ett utmärkt sätt att marknadsföra Marbella och Spanien.

Ett annat sätt att marknadsföra Marbella är genom de spanska vinprovningar som jag anordnar i Stockholm tillsammans med Golf y Vinos. Det är vinprovningar i Stockholm den 29/11, 30/11 och 4/12. Två av vinprovningarna är företagsprovningar vilket innebär att företag abonnerat på en vinprovning och bjuder in sina kunder till ett trevligt och lite annorlunda event. En av provningarna, den 30/11, är allmän och då kommer privatpersoner och företag för att njuta av spanska viner och tapas i trevlig miljö. Intresserad? Det finns ett fåtal platser kvar. Se alla fakta under fliken Event högst upp på sidan.

Vinprovning i Stockholm och Minimässa i Marbella  I Marbella hölls igår SWEA Marbellas Minimässa för fjärde året i rad. Det är en mässa som SWEA Marbella anordnar där annonsörer och sponsorer till SWEA får ställa ut gratis mot att de bjuder på något och att de skänker något till det stora lotteriet. Det brukar vara mellan 400 och 500 personer som besöker mässan och då i första hand svenskar.

Så här skriver Sydkusten om mässan på sin hemsida www.sydkusten.es:

Gott om gotter på minimässan

SVENSKKOLONIEN Det var som vanligt mängder av besökare när SWEA Marbella 20 november arrangerade den fjärde upplagan av sin populära minimässa. I år deltog 32 utställare, som alla bjöd på både sig själva och läckerheter.

En stor variation utställare, allt från föreningar till konstnärer, klädbutiker, second hand, servicetjänster och naturligtvis också medier samsades i den pittoreska casitan på Centro Forestal Sueco, i Marbella. Utställarna deltar kostnadsfritt, men måste dels bjuda på något att äta och/eller dricka samt bidraga med ett pris till den stora lottdragningen.

Lika mycket som en mini-mässa är det därför något av en gastronomisk festival, där ömsom köttbullar och godis, ömsom smörgåstårta, gravlax, fisksoppa och kex sköljs ned med spanska viner. Nytt för i år var att det även hölls flera korta föredrag i en intilliggande konferenslokal, under temat hälsa.

SWEA Marbellas ordförande Christa Alfredsson och en hel liten armé av Sweor såg till att allt fungerade och att trivseln var hög.
– Det här är vårt sätt att tacka våra sponsorer för att de stödjer oss. Vi provade med den första mini-mässan för fyra år sedan och det blev omedelbart en sådan succé att vi bara varit tvungna att göra om den varje år, berättar Christa Alfredsson.

Sydkusten hade stor mediabevakning med både tv-intervjuer av utställare och besökare, fotografering samt livesändning via Web Cam.

Se stort fotoalbum från minimässan här:
http://www.sydkusten.es

Snart kommer lite uppdatering på vad som hänt på den ekonomiska fronten i Spanien. Dock inte den spanska ekonomin utan vad som påverkar privatpersoner som bor i Spanien. Och annat matnyttigt.

 

Rose-Marie Wiberg

2017-03-13T11:51:25+00:00