Om att förverkliga sina drömmar – Rose-Marie introducerar en inspirationsblogg

Vad är det som gör att vissa har drömmar och förverkligar dem och andra bara har drömmar? Svaren är många. Den som drömmer och förverkligar har nog bestämt sig att göra något annat. De sätter upp en vision. De sätter upp mål. De vill och kan förverkliga sina drömmar. När man väl bestämt sig är det mycket som kommer i ens väg som pekar åt ett och samma håll. Så är det både inom arbetsliv och privatliv. De som drömmer och inte förverkligar sina drömmar har nog inte riktigt lusten att göra det utan är nöjda med sina drömmar. Det kan vara nog så härligt och utmanande att bara drömma. Och det är ju fantastiskt!

Inget är rätt – inget är fel.

Jag har bott i Marbella sedan 2004 och många gånger har jag förundrats över alla nya kontakter jag får, nya bekanta, nya vänner, nya erfarenheter. Ett är säkert jag skulle aldrig ha träffat alla dessa människor om jag hade bott kvar i Sverige. Och mycket beror på att vi är väldigt olika och våra vägar hade helt enkelt aldrig korsats om vi varit i Sverige. Vi har olika livsöden, bakgrund, yrken, fritidsintressen, familjesituation, ålder, födelsestad och mål här i livet. Men de jag träffar här, vi har något gemensamt, som binder oss samman. Vi har flyttat till Marbella, vi är utlandssvenskar, vi har svenska språket och vi är öppna för nya utmaningar – på gott och ont.

Varför skriva det här? Jo, jag har frågat ett antal personer här i Marbella om de kan tänka sig att dela med sig av sina erfarenheter att flytta hit och vad som föranledde beslutet. Och hur det gick till. Jag vill inspirera andra att drömma och att förverkliga dem. Oavsett om det är att byta jobb, flytta inom Sverige, byta lägenhet, flytta utomlands…

Först ut är Fia Ensgård som flyttade till Marbella med sin man och där båda gav upp sina jobb i Sverige och startade på nytt här. Och de är inte i 30-årsåldern…

Rose-Marie Wiberg

 

Samtliga bilder är från Rose-Maries privata samling.

 

2017-03-13T11:51:27+00:00