Möt Lina Hellsten – snart vår bloggare i Kina

Vi har nöjet att kunna presentera Lina Hellsten som kommer att blogga för oss från Kina. Fantastiskt kul, tycker vi.

Varmt välkommen!

Hur kommer det sig att du ska flytta till Kina?

Mannen och jag har varit sugna på att flytta utomlands någonstans, och när han fick erbjudande om en utlandstjänst i Kina var det svårt att tacka nej.

Har du varit/bott där förut?

Jag har aldrig bott i Kina innan, och enda besöket var när vi var över i våras på ett ”pre visit” i några dagar.

Hur och var kommer ni att bo?

Staden vi ska flytta till heter Dalian, den ligger cirka en timmes flyg öster om Peking. Vi har hyrt en lägenhet, fyra rum och kök, i ett område som vi fick rekommenderat och där det bor andra utlänningar.

 Vad har du jobbat med i Sverige?

Jag är utbildad arbetsterapeut och jobbar för kommunens socialpsykiatri, jag har dock varit föräldraledig med vår dotter i snart ett år.

Var kommer du ifrån i Sverige?

Vi bor i Göteborg, men från första början är jag ifrån det småländska höglandet.

Hur är dina förväntningar inför flytten?

Oj, ja… ibland känns det som jag inte riktigt vet vad vi ger oss in i, men vi är ju inte den första familjen som väljer att lämna Sverige för några år. Jag förväntar mig upplevelser, minnen för livet och kulturkrockar, men det är en del av upplevelsen. Jag har även förväntningar på att lära känna nya vänner på plats.

Vad tror du att du kommer att sakna mest respektive minst i Sverige?

Förutom familj och vänner kommer jag nog att sakna viss typ av mat som kanske inte går att få tag på, nu har vi i och för sig ett IKEA dit vi flyttar. Kommer säkert även att sakna, speciellt i början, känslan av att ha koll på hur saker fungerar. Får återkomma om det senare. Minst kommer jag att sakna vardagen (säger jag nu i alla fall…).

Tänker du lära dig kinesiska (mandarin)?

Planen är jag ska försöka. 😀

Hur känns det att börja blogga för oss?

Det känns fantastiskt kul och spännande. Jag vill gärna dokumentera upplevelsen och att göra det genom er blir en bonus. Nu får jag lite positiv press på mig att skriva!

Lina Hellesten

Vad tänker du blogga om?

Tänker mig att det kommer handla om vardagen, stort och smått med fokus på landet vi kommer att leva i. Tankar och upplevelser om flytt, kultur, mat mm. Jag har själv sökt mycket information om hur det kan vara att som barnfamilj flytta till Kina. Jag hoppas att kunna bidraga med tips till andra som kanske går i samma tankar.

Som sagt varmt – välkommen. Vi ser fram emot att läsa dina inlägg från Kina

 

Åsa-Mia Fellinger

fellinger@renewmag.se

 

2017-03-13T11:51:26+00:00