Fokus på fattigdom i media

I samband med den globala kampanjen som syftar att väcka frågan om fattigdom – som går under namnet Why Poverty? – lanserar UR en webb för skolan med spel, klipp, fakta och underlag till diskussion – allt kopplat till läroplanen. Över 70 tv-bolag kommer under vecka 48 att visa 8 dokumentärer om fattigdom. Även ett tjugotal kortfilmer av oetablerade filmskapare kommer att sändas. Dokumentärerna sänds i SVT2 med start söndag 25 november och finns på ur.se.

På tv, radio, webbplatser, högskolor, bibliotek och i skolor över hela världen kommer diskussionen Varför finns fattigdom? att tas upp. Över en halv miljon människor kommer att se, beröras och diskutera detta viktiga ämne. Nästan samtliga stationer i Europa, BBC, Sydafrika, Kina, Brasilien, Mexico, Taiwan, Japan samt kanalen MBC, som täcker en stor del av den arabiska världen är med.

Alla programmen i serien Why Poverty kommer att finnas på ur.se. Sajten fördjupar frågorna som dokumentärerna tar upp och ger exempel på hur diskussionen och arbetet i klassrummet kan gå vidare. Varför finns det fattiga och rika? Hur fungerar bistånd och handel? Finns det verkligen fattiga människor i Sverige? Hur hänger klimat och fattigdom ihop? är några frågor som ställs.

Tanken med Why Poverty-projektet är att skapa en global dialog om fattigdom. DR och BBC är initiativtagare. 

ur.se

http://whypoverty.net/

https://twitter.com/askwhypoverty

#WhyPoverty

#Varförfinnsfattigdom

facebook.com/utbildningsradion

twitter.com/URofficiell

2017-03-13T11:51:27+00:00