Kristofer bloggar om sin internationella klass – samma mål olika förutsättningar

Tidigt denna förmiddag bar det iväg för vår internationella klass till en restaurang som heter ”Hash House a Go Go” i San Diego. Restaurangen ligger i anknytning till Balboa Park och är känd för sina gigantiska jätteportioner. Så mycket mat som de serverade på en och samma tallrik var verkligen inte riktigt klokt. – Och gott var det! Ojoj akta er.

 

Av 300 elever på skolan är vi endast fyra svenskar. Är inte det underligt? Jag trodde vi skulle vara fler. I min klass har vi folk från alla möjliga länder, som Grönland, Saudiarabien, Nederländerna, Mexico, Japan, Frankrike, Tyskland och Venezuela. En härlig skara människor må jag säga.

 

Vi är alla här av samma anledning d.v.s. bli bättre på engelska. Men vi har dock helt olika förutsättningar. Till exempel: Saudiaraberna få 1 års utbildning i engelska betald av deras regering. Det märks också. Det är många Saudier som tar chansen att komma hit. Fast alla verkar redan vara jätterika! (By the way. I min klass går det en farbror som faktiskt jobbar för Saudiarabiens regering och som ska studera engelska här i SD ett år. Inte illa!)

 

Sen har vi Japanerna. De är så många japaner här! (Och alla är supertrevliga) De vill ju alla bli bra på engelska. Men några är mer lyckligt lottade än andra. Det finns de japaner som faktiskt har blivit hitskickade av sina arbetsgivare med 80 % lön under pluggperioden för att bli bättre på engelska. Jag måste säga att för dem är det här rena semestern.

Jag hörde dessutom att det var en kille som går på skolan men att han inte är här för att studera egentligen. Nej, han är här för att följa och rapportera om presidentvalet. Det låter verkligen helt galet. Vad han nu gör på skolan är oklart. Låter som en undercover! Ska försöka forska vidare i detta.

/Kristofer

2017-03-13T11:51:29+00:00