Bo Kaspers Orkester firar 20 år med stor turné och nytt album

Det har gått 20 år sedan Bo Kaspers Orkester bildades. Sedan 1992 har de gett ut nio studioalbum och två samlingsskivor som sammanlagt sålts i över 1,5 miljoner exemplar. Den 31 oktober släpps deras nya skiva “Du borde tycka om mig”, som är producerad av Grammisbelönade popvirtuosen Christian Walz. Med låtar från tio skivor på repertoaren beger sig sedan orkestern i november ut på en lång nordisk turné. Det blir bland annat stopp i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Helsingborg, Luleå, Norrköping och Örebro.

Bo Kaspers Orkester har under två decennier skapat klassiska låtar som ”Det går en man omkring i mina skor”, ”Hon är så söt”, ”Amerika”, ”Ett & noll”, ”Vi kommer aldrig att dö”, ”Ett ögonblick i sänder”, ”Undantag”, ”I samma bil” och ”Innan allt försvinner”. Deras lätt sofistikerade blandning av pop, jazz och latinamerikansk musik med texter som skildrar vardag och relationer belönades med en Grammis för Årets band 1998 och har sålt över 1,5 miljoner skivor.

För sitt tionde studioalbum har bandet tagit hjälp av den Grammisbelönade producenten och kompositören Christian Walz som skapat ett delvis nytt sound som samtidigt låter väldigt mycket Bo Kaspers Orkester. Skivan är döpt till “Du borde tycka om mig” och släpps den 31 oktober.

– Den här representerar inte att vi hållit på i 20 år. 20 år är väl ingenting. Det här är något helt nytt. Här är vi nu! säger Mats Schubert, pianist i orkestern.

I november ger sig Bo Kaspers Orkester ut på en lång turné i svenska städer, samt Danmark, Norge och Finland.

Turnéplan
9 nov Århus – Musikteatern
10 nov Köpenhamn – Vega 16:00
10 nov Köpenhamn – Vega 20:00
14 nov Helsingfors – Finlandia
16 nov Luleå – Kulturens Hus
17 nov Umeå – Aula Nordica
18 nov Norrköping – Flygeln
21 nov Trondheim – Olavshallen
22 nov Oslo – Scentrum Scene
23 nov Ullensaker – Kulturhus
24 nov Skien – Ibsenhuset
25 nov Stockholm – Cirkus
26 nov Stockholm – Cirkus
30 nov Linköping – Konsert & Kongress
1 dec Göteborg – Lisebergshallen
2 dec Jönköping – Konserthuset
6 dec Vara – Konserthuset
7 dec Uppsala – Konsert & Kongress
8 dec Västerås – Konserthuset
9 dec Gävle – Konserthuset
12 dec Växjö – Konserthuset
14 dec Helsingborg – Konserthuset
15 dec Halmstad – Teatern
16 dec Örebro – Conventum

Biljetter
www.ticnet.se 077-170 70 70 samt Ticnetombud
www.lifeline.se
Samt lokala biljettsystem

 

 


http://www.facebook.com/bokaspersorkester 

2012-10-30T10:30:26+00:00