Genom The World Peace Game lär sig barn lösa konflikter i världen

Genom The World Peace Game lär sig barn lösa konflikter i världen. Inte som en utopisk dröm utan som ett realistiskt mål att sträva efter. Och det börjar med ett spel för barn i mellanstadiet.

Genom ett spel får eleverna hitta kreativa idéer eller verktyg för att lösa stora globala problem. Spelet hjälper eleverna att hitta sätt att samarbete och kommunicera  för att lösa eller omvandla konflikter och främjar kompetensen att kompromissa, även om alla har olika perspektiv och intressen.

John Hunter, som är hjärnan bakom spelet  är en prisbelönt lärare och pedagogisk konsult som har vigt sitt liv åt att hjälpa barn att förverkliga sin fulla potential. Genom  sin bakgrund som musiker, kompositör och filmare har han under tre decennium utveckla  pedagogiska multimedia program i kreativt skrivande och kurser film.

 

Under några år reste han och studerade religioner och filosofi i Japan, Indien och Kina. I Indien började Hunter fascineras av Gandis principer om icke-våld och började tänka på hur hans eget yrke kan bidra till fred i världen.

Idéerna skulle snart ta form inom ramen för ett spel – något som eleverna skulle tycka om.  I The World Peace Game skulle de utmanas och samtidigt stärka samarbete och kommunikationsförmåga.

När kommer The World Peace Game till svenska skolor?

 

Johanna Litsgård Lebourne

Follow @litsgaard

 

Här  berättar John Hunter om bakgrunden till spelet och dess effekter.

Läs mer www.theworldpeacegame.com

 

2017-03-13T11:51:33+00:00