En absolut-måste-bok

Hoppas att sommaren har varit bra trots det något ostadiga vädret. Själv har jag inte hunnit plöja så mycket böcker som jag hade trott men tre nya tips har jag i alla fall.

Först blir det en deckare, nämligen Den andalusiske vännen av Alexander Söderberg, kanske inte den allra bästa deckaren jag läst men helt klart läsvärd och framför allt en lysande debut!

Boken handlar om sjuksköterskan Sophie Brinkman som på arbetet träffar patienten Hector Guzman,känslor uppstår mellan dom och utan hon vet ordet av är hon indragen i en uppgörelse mellan två rivaliserande brottsyndikat och en grupp utredande poliser med chefen Gunilla i spetsen.

Gunilla har tillsatt polismannen Lars Vinge för att spionera på Sophie, han blir mer och mer besatt av Sophie samtidigt som han börjar mistänka att syftet med att spionera inte är var det synes vara…

Gillar man action är detta definitivt en bok att läsa, språket är bra och dialogen otroligt trovärdig. Gillar man dessutom böckerna av Jens Lapidus, snabba cash mm är detta absolut nåt man ska ge sig på.

* * *

Nästa bok är en biografi, AnsvarsFULL av Camilla Kuylenstierna 

Camilla Kuylenstiera föddes i en gravt alkoholiserad familj, hon placerades vid ett tillfälle i fosterhem samtidigt som hon gick på Carlssons skola på Östermalm. Hon utvecklade tidigt själv ett alkoholberoende men lyckades ändå göra karriär på ett internationellt företag. Camilla berättar utelämnande och rakt upp och ner om sitt liv, hon är nykter sedan 2005.

För min del fick jag mig en tankeställare, inte när det gäller mitt förhållande till spriten utan hur lätt det är att man gör sig själv till offer för omständigheterna i sitt förflutna, hur lätt det är att tänka/ säga, det där rår jag inte på, det beror på… osv. Dessutom , agera om du ser att något inte står rätt till, svårt jag vet, men försök! Boken är också utnämnd till årets ögonöppnare av tidningen Veckans affärer.

 * * *

 

Nu till min favorit, en absolutmåstebok! Jonas Gardell, Torka aldrig tårar utan handskar. Boken handlar om Rasmus som i september 1982 stiger av på Stockholm central för att aldrig återvända till Värmland och byn Koppom. Och om Benjamin, som tillhör Jehovas vittnen och ägnar dagar åt att knacka dörr för att predika sin lära. En ödesdiger dag knackar han på hos Paul, vilket kommer att förändra Benjaminsliv för all framtid.Så kommer julafton och Rasmus och Benjamin hamnar på samma fest, ingenting kommer längre vara som förut.

Jonas Gardell skriver helt fantastiskt! Ingen kan som han beskriva känslor, sinnesstämningar och omgivningar, ett absolut måste! Spring och köp!

 Emilie 

2017-03-13T11:51:35+00:00