Svensken är minst lojal mot sin arbetsgivare

Svenskar är tillsammans med holländare och danskar minst benägna att stanna på samma arbetsplats och vara lojal mot sin arbetsgivare under en  jobbkarriär, detta enligt en undersökning från StepStone.

Undersökningen visar att 25 procent av svenskarna kan tänka sig stanna och utvecklas på sin arbetsplats fram till pension mot 31 procent i för övriga undersökta europeiska länder. Undersökningen är genomförd i sju europeiska länder och visar att fransmännen står i framkant som de mest lojala arbetstagarna där hela 43 procent önskar stanna på sin nuvarande arbetsplats.

– Tiden är förbi då människor stannade hos samma arbetsgivare under hela sin karriär. Även människor som älskar sitt jobb kommer att hålla ett vakande öga på de vakanta tjänster som utannonseras, säger Frank Ericson, VD på StepStone.

Undersökningen  baseras på svar från 10 000 arbetssökanden i Belgien, Danmark, Österrike, Frankrike, Tyskland, Nederländerna och Sverige.

 

Läs hela rapporten här: 
Undersökning om rekrytering och jobbsökning under 2011.  

 

StepStone grundades 1996 och har idag sju miljoner besökare och 50 000 nya lediga jobb varje månad.

På StepStone hittar kandidater jobb genom att prenumerera på nya jobb, ladda ner deras mobilapp eller ladda upp sin CV så rekryterare hittar dem.

 

2017-03-13T11:51:41+00:00