Förtjust att vara hemma

Jag sätter mig ner för att skriva ett inlägg. Det var ett tag sedan, flytten från Tanzania kom emellan, men nu är vi äntligen i Sverige. Och det enda som dyker upp i huvudet är just det. Ord som förknippas med sommar-Sverige.

Som regn. Och jord. Sill och snaps och kolbriketter. Luft och hav och fläskkotletter. Utedass, gummistövlar. Tennisbollar, näsor som snörvlar. Granbarr, daggmask, chilibearnaise. Falukorv, kaviar och fuktigt gräs.

Maten smakar så gott i Sverige.

Luften är så klar i Sverige.

Vattnet är så rent i Sverige.

Eller ja … det räcker ju med att det finns. Att det går att dricka är en fantastisk bonus. För att inte tala om tillförlitlig el. Det är helt jäkla fantastiskt.

Ännu är jag rätt förtjust över att vara hemma.

Märks det?

 

Kram på er

2012-07-03T20:57:54+00:00