Emma bloggar om sköna dagar vid Ronneby brunn

19 juli 2012, Ronneby brunn
Efter ett antal blöta dagar i Malmö, kände vi att det var dags att komma bort ett tag.
Östkusten lovade soligt väder, så vi begav oss till Ronneby och Ronneby Brunn.
Det är bara 2 och 1/2 timmas restid dit från Malmö och ligger i Blekinge Län.
Ronneby Brunn bjuder på mer än att vara bara ett hotell, det har en spa anläggning, Brunnsbadet, med en badanläggning för alla åldrar, tennisbanor och en fantastisk park. Redan första dagen vi anlände sken solen och vi hoppade snabbt i våra badkläder och badade. På kvällen valde vi deras grillbuffé som bjöd på kyckling eller fläskfilé med potatis, hamburgare och en stor salladsbuffé. Vi satt ute och åt på deras terrass och njöt av solen. Innan kvällen tog slut gick vi en promenad i den intill liggande Brunnsparken.
 Den har vunnit pris för Sveriges vackraste park i 2005. Det kan man tydligt och klart förstå när man vandrar omkring i detta romantiska grönområde. Vi passerade ett vattenfall som rann ner till en mindre sjö och kom sedan fram till en rosenträdgård som ledde oss in till en doftträdgård. Innan vi vände tillbaks till hotellet, hade vi nått Ronneby brunnen. Denna brunn har funnits sedan 1700 talet, då Brunnsparken var en kurort pga det järn haltiga vattnet. Ännu idag kan man dricka vattnet från samma brunn, men tyvärr var det stängt när vi var där. Morgonen därpå gick vi ännu en liten tur i parken och hittade ett trevligt fika ställe, Café Mandeltårtan. Vilka fantastiska bakverk, det blev en morotskaka och en blåbärs paj. Ronneby Brunn var ett riktigt fynd om man vill fly regnet i Malmö några dygn.
——————————————————————————————————————————————————————————-
Turning Torso i Mlamö

Turning Torso i Malmö

05 juli 2012
Idag blev det utegympa med Friskis o Svettis. Jag har inte varit på ett riktigt gympa pass på flera år. Utepassen hålls vid Kallbadhuset på Ribersborg, eller Ribban som det kallas av oss malmöbor. Det är en unik plats där man har stranden bara gångavstånd från centrum.
Jag hade bestämt träff med Elin som även hon kände att det var dags att komma igång med träningen igen. Om man inte är medlem, kostar utepassen bara 10 kr per gång. Det är det väl värt. Vi måste ha varit över 100 personer som deltog ikväll. Det är helt underbart att hoppa omkring i friska luften i närheten av havet. Efter en timmes pass var det dags att vandra bort mot bryggan för ett dopp.
Efter Friskis-passet var det dags för bad.

Efter Friskis-passet var det dags för bad.

Det var kallt men uppfriskande. Kvällen tog inte slut där, vi tog oss vidare till Kallbadhuset för en värmande dryck på deras uteservering. Där hade vi även bestämt träff med Yvonne. Vi var några stycken som hittat dit denna torsdagskväll. När vinden blev kallare, drog vi oss sakta hemåt. Vilket skönt slut på en härlig kväll. Nästa torsdag är redan spikat. Utepassen håller på in i augusti, så det blir några veckors träning framöver. Nu hoppas jag bara att träningsverken inte slår i för hårt imorgon!
29 juni 2012
”Vi på Djupadal” är en grupp på facebook som jag är med i. Namnet kommer från det område i Malmö där jag bor. Som del av denna grupp är vi några som ingår i ett planeringsteam som vill skapa en dag ”Djupadalsdagen”.
Denna dag hoppas vi kunna anordna tipspromenad med frågor om Djupadal, aktivitet för barn, filt loppis och avslutningsvis en prisutdelning med generösa priser som vi fått från affärer och butiker runt om i området.Vi hoppas även att alla tar med sig picknick som kan avnjutas under dagen.
Planeringen har gått från stora aktiviteter till mindre arrangemang. Bland annat funderade vi på att ha lotteri. Men efter ett samtal till lotterinämnden, fick vi veta att man bara får anordna lotteri om man är en organisation eller förening. Dessutom fick vi undersöka med gatukontoret om det krävdes något tillstånd för att ha en tillställning i parken. Slutresultatet blev att vi inte behöver betala någon avgift för att arrangera denna dag eftersom vi inte kommer att ha något tält eller bord stående någonstans. Så efter många samtal och ändringar i vårt upplägg har vi nu kommit fram till det som vi ska ha under dagen.
Området som ska användas är en fantastisk stor park som till stor del står oanvänd året runt. Då och då anordnas filt loppis som är mycket omtyckt och med fler aktiviteter under året, kan vi få ännu mer liv och rörelse i grönområdet. Tillställningen kan verkligen gå åt vilket håll som helst. I Facebook gruppen finns över 300 medlemmar, men vi har ingen aning om hur många som kommer att dyka upp. Det blir ett experiment på något som vi hoppas ska bli omtyckt och som kan göras till en tradition i området.
Idag har vi i planeringsteamet träffats och de slutgiltiga besluten tagits. Vi ser fram emot denna dagen med spänning!

 

 

22 juni 2012

 

 

Midsommarafton! En dag med familj och vänner.
Vi såg fram emot en dag på Folkets Park. Dagen började med att packa picknick väskan och ta med regnkläder. Vi hade hoppats på uppehåll, men regnet kom och till slut öste det ner. Trots det var det en tapper grupp som dansade runt midsommarstången till toner av Tales och dans med familjen Carr.
Vi stannade till en stund för att titta, men kände att vi ville söka skydd från regnet efter ett tag. Efter att ha gått förbi de tomma karusellerna och matstånden, hittade vi in på Bus Fabriken. Barnen kunde springa av sig och vi föräldrar kunde ta något att äta och dricka. Efter att vi blivit torra och regnet börjat avta, begav vi oss ut igen. Vi tog en sväng förbi mini bondgården och lekplatsen som var en stor hit med barnen. Folkets Park har verkligen mycket att bjuda på så det blev en lyckad dag trots regnet.

Tillbaka till förstasidan.

Här kan du läsa mer från Emmas blogg. 

 

VÅRA MEST LÄSTA LÄNKAR JUST NU:

Fidde Rosengren pratar juniortennis med Renew Magazine 

Noomi bloggar från Jerusalem för Renew Magazine 

Lena Samzelius bloggar från SF om ordspråk och fantastiska hattar

 Blogg Australien

Månadens reflektion om Kalibers granskning av KBT:s frammarsch inom psykvården. 

 

HÄR KAN DU LÄSA VÅRA BLOGGAR:

Australien

Marbella

Egypten

Chile

San Francisco

Jerusalem

Sverige

Estelles blogg

David Eberhards blogg

Marika Kings blogg 

 

2017-03-13T11:51:40+00:00