Mats Wilander och Loreen

Vårt senaste val av inspirerande personer och företeelser faller nämligen på dessa två personer. Varför? Här kommer vår motivering:

Loreen (Wikipedia)

Loreen utstrålar någonting tämligen sällsynt bland dagens unga artitser  – äkthet, integritet och medvetenhet. Hon sneglar inte ängsligt åt andra håll, utan går sin egen väg, men utan att för den skull tro att hon är förmer.

Den självupptagenhet som annars är så vanlig bland artister finns inte hos Loreen. Istället för att prata om sig själv, vill hon prata om viktiga saker. Som till exempel mänskliga rättigheter.  Under Eurovisionsschalgerfestivalen i Baku  besökte hon vid flera tillfällen människorättsgrupper och en av anledningarna var för att prata om diktaturen i landet. Hade andra artister i samma position gjort det? Troligen inte.

 

Mats Wilander (Wikipedia)

 

Uttrycket ränderna går aldrig ur är passande när det gäller Mats Wilander, som tillsammans med  Björn Borg och Stefan Edberg räknas som Sveriges genom tiderna främsta tennisspelare.  Den professionalism som Mats Wilander uppvisade på banan under hela sin karriär genomsyrar fortfarande hans insatser inom tennisvärlden. Inte minst i TV-programmet Game Set & Mats (Eurosport) som han gör tillsammans med Annabel Croft. Det är en fröjd att lyssna på Mats Wilander kommentarer och diskussioner i samband med de stora tennisturneringarna. För att inte tala om hans intervjuer med tennisspelarna. Respektfullt, initierat och med glimten i ögat hela tiden.

 

Åsa-Mia Fellinger

fellinger@renewmag.se

 

 

 

 

 

 

 

 

2017-03-13T11:51:43+00:00