Möt vår bloggare i New York – Yvette R Avenhalll

Yvette

Vi har nöjet att kunna presentera vårt senaste kap på bloggfronten-Yvette R Avenhall som bor i  New York.

Välkommen, Yvette. Hur känns det att börja blogga för Renew Magazine?

– Hej och tack! Det ska bli jätteroligt! Det känns som ett ypperligt tillfälle att få dela med sig av denna underbara stad.

Du bor i New York, hur kommer det sig?

– Det har varit en fantastisk resa! Innan jag kom hit jobbade jag i Stockholm. Där stortrivdes jag, bodde i Solna och älskade den gröna naturen. Lätt att ta sig ut i skogen på en springtur, underbara vänner och jag hade ett  jättebra jobb men jag ville dock alltid prova på arbetslivet utomlands. Efter jag besökt New York första gången 1998 så var jag såld. År 2000 städade jag ur min lägenhet, sålde det mesta, sa upp mig från jobbet och flög över på turistvisum. Sedan gick det inte att återvända. Jag insåg snabbt att allt som finns överallt annanstans finns också här fast på kortare avstånd.

Var kommer du ursprungligen ifrån?

– Jag är som jag brukar säga uppväxt i den vackraste staden i hela världen, “när det inte regnar” och det är i Karlshamn, Blekinge. Närheten till skog och vatten och alla aktiviteter gjorde barndommen helt underbar, så vem trodde att betongen pa Manhattan skulle locka mig? Skämt a sido! Central Park och Hudson River är mina hem.

Vad gör du/arbetar du med i NY?

– Bakgrunden är ingenjörskunskap. I Stockholm jobbade jag på en markprojekteringsbyrå och gjorde ritningar. När jag kom hit jobbade jag för en arkitekt men så lyckades jag tjata mig till ett jobb på en finansfirma och vips så satt jag vid deras tradinq desk och sedan dess har jag jobbat med Equity trading och Portfolio administration.

Vad är det bästa respektive sämsta med att bo i NY?

– Bästa är pulsen och närheten till allt samt att du har otroligt många olika alternativ till allting. Att hoppa in på en jazzklubb eller hockeymatch i sista minuten har sin speciella karisma. Det är också nära till strand och fina berg för hiking och skidåkning. Bästa är, de  otroligt ljusa vinterdagarna när solen bländar dig mitt på dagen.Det sämsta, hmm, sådana där otroligt kvalmiga sommardagar när man springer till jobbet i mörk kostym och låtsas att man inte svettas, tillsammans med alla andra som låtsas att de inte svettas. Annars så kan jag inte hitta något “sämsta”, ja mer än att jag saknar svenska ljusa sommarnätter.

Nämn tre av dina favoritplatser i staden!

Manhattan Sailing Club

– Lätt som en plätt! Central Park och alla dess stigar och broar och the Boat House, underbart ställe att “hänga”det var en. Nästa blir the North Cove och Manhattan Sailing Club, fantastiskt ställe med underbara människor och om jag nu ska välja ett ställe till så blir det….ja…..nämen jag fuskar lite och tar några fler, ok! Cedar Beach mellan Roosevelt och Long Beach är ett smultronställe. Man maste ta sig dit med eget fordon men de tar en engångsavgift per bil som är förhållandevis låg. I mina “dining-smultron ingår: Ess A Bagle, the A Club och hela stråket pa 9:e avenyn fran 55:e ner till meatpackingdistrict. Favoritmuseum är i princip..alla!! Hitta rätt dag och tid och priserna är gemytliga!

Nämn tre don’ts för en svensk som besöker staden!

– För en svensk eller vilken turist som helst är det uppskattat att inte läsa kartan i ett gathörn eller i mitten av trottoaren, man blir helt enkelt överkörd av gångtrafikanter. Svenskar har inte så många don’ts här, vi är mycket uppskattade och respekterade i allmänhet och det behövs ingen vett och etikettskola. Jag brukar påpeka att dricks bör ges i olika mängder vid olika tillfallen. Mitt bästa råd är: Se upp när du korsar gatan, trafikljus ar bara “statyer”.
Vad saknar du mest i Sverige (om du nu saknar något)?

– Saknar massor i mängder! Svensk humor framför allt!! Svenska sommarnätter! Påtvingade sommarjordgubbar! Trädlukten och kvällsdopp i Östersjön!

Vad saknar du minst?

– Höstmörker och vintermörker, you keep it.

Vad tänker du blogga om?

Allt allt och allt jag kan tänka mig att ni vill höra och veta! Vad pulsen har att erbjuda: evenemang, sport, kultur, sociala tillställningar, små dagliga upplevelser samt New York i allmänhet.

Som sagt var – varmt välkommen som bloggare till Renew Magazine. Vi ser fram emot att läsa dina inlägg från New York.

 

Åsa-Mia Fellinger

fellinger@renewmag.se

 

 

 

 

 

 

 

 

2017-03-13T11:51:42+00:00