”Generation Me”

Månadens citat handlar om ”Generation Me” och är hämtat från ett mycket intressant  och välskrivet reportage i DN Söndag  (6 maj 2012): När egot tar examen, av Ana Udovic.

 

”Enligt Jean M Twenge, som skrivit ’Generation Me’ och ’ The Narcissistic epidemic’,  försöker många föräldrar ge sina barn en god självkänsla genom att sätt dem på piedestal, tala om för barnen hur unika och speciella och begåvade de är – utan att de egentligen presterat någonting. Man undviker att kritisera dem och skyddar dem från att uppleva svåra saker. Curlar dem, alltså. Och visst får det barnen att känna sig speciella- men en del känner sig lite väl speciella. De upplever att de kan det mesta, att de är begåvade och smarta, utan att egentligen vara det. Och de tar mycket plats.”

 

_______________________________________________

Om du vill läsa hela reportaget, När egot tar examen, klickaHär

_______________________________________________

 

Åsa-Mia Fellinger, Renew Magazine

fellinger@renewmag.se

2012-09-16T18:59:31+00:00