Fem av tio är positiva till alkoholfria flyg

 

Semestern är här, incheckningen är klar och snart lyfter planet, är det då dags för en avslappnande drink? Inte om man frågar flygresenärerna. Flygjämförelsesajten Skyscanner frågade 1 205 svenska resenärer vad de tyckte om alkohol ombord och resultatet visar att en majoritet är positivt inställda till alkoholfria flygningar.

Att fira in semestern med drinkar på flyget är ingenting för flygresenärerna. Hela 52 procent tycker att det borde finnas alkoholfria flygningar. En dryg tredjedel av de tillfrågade tycker fortfarande att alkohol ska få serveras ombord. För 13 procent spelade det ingen roll om det serveras alkohol eller inte.

– Barnfriaflygningar har länge varit på tapeten, men flygningar utan alkohol har det hittills inte funnits något större engagemang för. Men enligt undersökningen verkar det finnas en efterfrågan på flygningar utan berusade personer eftersom att många upplever dessa som störande, säger Linda Edstrand, Skandinavienchef på Skyscanner.

Tittar man närmare på de 52 procenten som vill införa alkoholfria flygningar visar undersökningen att närmare 70 procent tycker att fulla personer stör på resan och skulle välkomna alkoholfria flyg. De resterande 30 procenten flyger gärna på alkoholfria flyg för att de själva inte dricker alkohol.

– Ett av de vanligaste klagomålen till flygpersonal gäller aggressivt eller störande beteende från alkoholpåverkade medresenärer, säger Karin Noble, Skyscannermedarbetare som tidigare arbetade som kabinpersonal på ett internationellt flygbolag.

Här kan du se flyg som är i luften just nu.

 

2017-03-13T11:52:01+00:00