Emma bloggar om klassiskt rokokofik i Malmö

 

 

05 feb 12

Fika på Kafé Kungsgatan, ett klassiskt rokokofik mitt inne i stan. Jag och min kompis Malin åkte dit för att prova deras söndags brunch. Den var helt godkänd, ett buffé bord med bullar, pålägg, kaffe, te, juice och så får du göra dina egna våfflor med sylt och grädde. Vi kom dit vid 10.30, vilket var tur, eftersom det redan var fullsatt vid 11.00.

Runt om på väggarna var tavlor med Star Wars motiv men i rokoko anda. Ett av porträtten var av Leonardo da Vinci ”Kvinna med hermelin”, men med Prinsessan Lea som kvinnan i bilden. Man ser det inte direkt, men tittar man närmre, ser man att tavlorna har någon av figurena från Star Wars på alla bilder. Det gav en hel del leenden, varje gång det gick upp för folk vad det var de såg. Vi satte oss bekvämt i en av deras soffgrupper och fick pratat ut om de senaste händelserna i våra liv. Det var härligt att få träffas igen och samtidigt äta gott och höra klassisk musik i bakgrunden. Hit kan vi definitivt gå igen.

Till förstasidan.

Här kan du läsa mer av Emma.

Här kan du följa Anna som bloggar från Australien.

 

 

2017-03-13T11:52:03+00:00