Anna besöker ”surfers paradise” och laddar för farmarliv i Australien

 

”Farmwork coming up”

Vi hanger for tillfallet mest med svenskar vilket ar ratt trevligt det med och gar langa promenader och ater dalig ”BBQ” mat pa hostel. Men imorgon bitti aker vi till en farm flera timmar in i landet och ska hanga med bonder och mala, skorda och andra trevliga saker somsakert har med djur att gora. Ska bli spannande! om jag inte skriver pa ett tag sa sitter jag ute pa landet utan ens rinnande vatten eller nagot sant och har kanske inte tillgang till nagon dator.  Brisbane ar som en mindre och lite samre version av Sydney och Melbourne fast utan en strand och med otrevligare personal. Inte toppbetyg kanske.

 

Vi tog oss anda upp till lighthouset i Byron Bay, pepp over det.

 

 

 

Odlesallskap i Brisbane

 

 

”Brisbane”

Vi ar i Brisbane. Har finns inget hav och ar cirka femtusen grader. Vi vandrar runt och ar kulturella. Forhoppningsvis ska vi halla koalor. Maste springa. Museum vantar.

”Pics”

Lite bilder fran vart alskade Yamba.

 

Men som sagt Byron da. Var kanske inte riktigt var cup of tea. Det ar for lite och forsoker anda sla pa stora trumman sa vi lamnade det svenska paradiset ganska omgaende efter att vi kom tillbaka fran Nimbin. Sjalvklart ar stranderna ljuvliga och allt sant men vi var nog inte riktigt i dricka-goon-fran-klockan-fem-festa-hela-natten-pa-samma-stallen-moodet. Da hade vi kunnat stanna i halmstad kande vi nog da. Men det var vackert och mysigt sa har jag sagt det. Och Nimbin var en upplevelse i sig. For de som inte har hort talas om den lilla staden en timme fran Byron sa ar det vad man skulle kunna kalla drugers paradise (om man ska referera till surfers paradise som vi befinner oss i nu). Staden ar en gata lang och alla som bor dar ar fast i hippie och punk-tiden for cirka 20-30 ar sedan. Det ar regnbagsflaggor och ortbutiker och sma cafeer och ingen som gor nagot vettigt over huvudtaget. Var tredje minut fragor nagon en om man vill kopa knark av olika slag mitt pa gatan (cookies-muschrooms-weed??! No?! No?) Den basta delen med den lilla tripen var var fantastiska partybuss och en snacksalig, party och valdigt openminded busschauffor fran sydafrika som berattade diverse anekdoter fran sina tidigare resor med (oftast) hoga passagerare och om stallena som vi akte forbi. Hans musiksmak var otrolig och vi kopte varsin platta med 90 latar pa innan vi avslutade resan. pa vgen tog han oss aven till ett vattenhal och lagade en BBQ till oss. BRA DAG!

 

Men som sagt vi hoppade pa bussen och drog till Surfers Paradise (och som alltid gick vi ut dagen innan vi skulle aka, man lar sig aldrig, men vi kom med aven denna bussen och hoppade av i Australiens Miami. Surfers ar staden med de hoga byggnaderna, palmer langs alla vagar och stranden lag bokstavligt mitt i stan. Men om Byron var ett partyplace ar Surfers partyheaven. Det ar HELT galet. Den mannen som var anstalld pa hostelet for att ta med folk ut var for full for att skota sitt jobb och sin (enda) uppgift sa nagon forvirrad stadare tog med oss istallet. Vi stannade ute i tva timmar och sag fler servitriser och bartendrar i underklader an vad jag nagonsin har haft en onskan om att se. kanns inte som varldens skonaste jobbunifrom men man ska inte vara domande!

Annars hanger vi mest pa stranden, pa marknader och spanar pa enorma odlor. Jag glomde saklart min kamera idag sa jag far lagga upp sjuka odlebilder en annan dag.
Bryon

 

 

 

 

 

 

 

 

2017-03-13T11:52:02+00:00