Årets bästa läsning enligt Modernista

Linda Boström Knausgård hos Malou efter tio.

Linda Boström Knausgård berättar om sin Augustpris-nominerade roman Välkommen till AmerikaSe hela inslaget här.

Tisdag 20 december kl 13 hörs Linda också i P1: Om den existentiella tystnaden och den stumma, tillsammansMed regissören Hugo Hansén och författaren Linda Boström Knausgård.

Argonauterna hyllas i Dagens Nyheter Boklördag:

»Argonauterna är en berättelse om älskande människor, men också en kritisk uppgörelse med den litterära världens hyllande av det tysta och återhållsamma. DN:s Malin Ullgren imponeras djupt av en intelligent och poetisk essä som vidgar genrerna.«

Läs hela recensionen här.

Klassiker i ny språkdräkt:

»69 år har gått sedan den polske författaren Witold Gombrowicz Ferdydurke publicerades i hemlandet. Berättelsen om en ung författares resa genom sin egen omogenhet, dåtidens ungdomliga ideal och den polska aristokratins högfärdighet är en klenod i den moderna europeiska litteraturen – en roman som i ett enda välriktat slag sabrerar allt som är förställt.« Upsala Nya Tidning.

Ferdydurke

[1937] är Witold Gombrowiczs mest berömda roman, som 2016 utges för första gången i svensk översättning direkt från polskan. För översättningen står David Szybek.

Läs hela recensionen ur Upsala Nya Tidning här.

Nöjesguidens litteraturredaktör Elis Burrau listar 2016 års bästa läsning:
»Det var den ›kritiska memoarens‹, den svidande vackra essäns, den intelligent hämndlystna blandformens, Chris Kraus, Maggie Nelsons, men främst Kate Zambrenos år. Stringensen i Hjältinnor bländar en till tårar. Shout out till översättaren Helena Fagertun och stort grattis till Modernista.«

Läs mer här.

»En av årets stiligaste böcker«
Tidningen Café tipsar om Zlatan: Hårda fakta.

Norra Skåne julklappstipsar:
»Signe Gjessings Ut i det o-lösa är samhällskritik och naturlyrik i ett unikt poetiskt universum.«
Läs hela artikeln här.

På listan över årets bästa spänning enligt Ystads allehanda hittar vi: H.K Rönbloms Död bland de döda, Eva Dolans Döda talar inte och James Ellroys Perfidia.

Aktuella släpp:

Katt people
Julia Lindemalm & Aninna Rabe

Birgitta har 22 katter i sin trädgård som hon räddat från avlivning. Anders klär sin nakenkatt i klänning. Katten Grålis matas varje dag – men har aldrig känt en människa. Katt People är en fotobok som utforskar den speciella relationen mellan katt och människa.

Begrav dina döda
Louise Penny

När det förflutna och nuet kolliderar måste kriminalkommissarie Armand Gamache återuppleva en fruktansvärd händelse från sitt eget förflutna innan han kan börja begrava sina döda.

»Louise Penny utövar sin magi och ger pusseldeckaren elegans och djup.« | The New York Times

Pretty little liars #3
Sara Shepard

Nu kommer tredje boken i succé-serien! Aria, Hanna, Emily & Spencer – med sina perfekta utseenden – är inte är så perfekta som de verkar. Aria kan inte stå emot sitt förbjudna ex. Hanna är på vippen att förlora sin bästis. Emily tappar besinningen efter en simpel kyss. Och Spencer kan inte hålla fingrarna borta från någon av sin systers tillhörigheter…

Ni har väl inte missat Modernistas julkalender?

Under december tipsar vi om några av årets bästa titlar och mer än så: du har chans att vinna böckerna färdiginslagna att ge bort som julklapp till någon du tycker om. För att delta i utlottningen skriver du en motivering i kommentarsfältet på Instagram och avslutar ditt deltagande genom att dela bilden i ditt flöde.

2017-03-13T11:50:17+00:00