Världens bästa takbarer

Letar du efter en alldeles speciell plats för en svalkande sommardrink? Flytta upp till takbaren bland molnen. Hotels.com har valt ut några som kan vara världens bästa.

TakbarerTraders Hotel, Kuala Lumpur
På 33:e våningen på Traders Hotel i Kuala Lumpur ligger en av världens mest omtalade takbarer. Baren har ett generöst utbud av signaturdrinkar och den något kaxiga sloganen ”You haven’t been to Kuala Lumpur unless you’ve been to SkyBar” gör etablissemanget rättvisa. Precis som alla takbarer har även denna en otrolig utsikt över landets huvudstad.

Gramercy Park Hotel, New York
Att tala om takbarer utan att nämna New York är långt ifrån rättvist. I skyskrapornas huvudstad finns mängder av olika häftiga takbarer i tusentals olika variationer. En av de absolut bästa är Gramercy Terrace som ligger högst upp i Gramercy Park Hotel, vilken närmast kan beskrivas som en oas i storstaden. De gröna och frodiga rankorna pryder baren och den tropiska miljön är en skön kontrast till storstadens myller.

takbarer

 

 

 

 

Sixty-Soho-photos-Exterior-SIXTY-SoHoSIXTY SoHo, New York Ytterligare en takbar i New York som måste nämnas är A60 i SIXTY Soho som ligger på Lower Manhattan. Baren är enbart öppen för medlemmar och hotellgäster, något som gör att du kanske får en glimt av en eller två kändisar medan du avnjuter någon av barens många drinkar. Den avslappande inredningen betyder att du inte behöver vara särskilt uppklädd för att passa in när du glider ner i någon av de många sofforna.

Hotel & Ristorante Bellora, Göteborg
Du kanske inte planerar en längre resa i år men ändå vill uppleva utsikten och atmosfären av en takbar. Vilken tur då att Hotel & Ristorante Bellora på Avenyn i Göteborg precis öppnat sin takbar Cielo Rooftop Bar. Mellan 16:00 och 01:00 är baren öppen, så här kan du slappna av hela eftermiddagen in på småtimmarna och ta in utsikten över Göteborgs största gatustråk, Avenyn.

hotel_ristorante_bellora_5

 

 

 

Hotel-Mundial-Rooftop-Bar-P4Hotel Mundial, Portugal
Mitt i Portugals huvudstad, Lissabon, ligger Hotelçl, ett modernt hotell i klassisk stil. Här finns alla bekvämligheter du kan tänka dig med närhet till allt i staden. Du behöver däremot inte röra dig utanför hotellet för att uppleva en av Lissabons bättre platser – takbaren. På torsdagar och fredagar spelar en DJ trevlig musik samtidigt som solen sänker sig över huvudstaden.

2017-03-13T11:50:18+00:00