Världens bästa takpooler

Att ta ett dopp i en pool är alltid skönt, men att bada i en takpool är mer spektakulärt. En av de stora reseexperterna* har tagit fram ett urval av världens bästa takpooler. Här är deras urval:

skyline-wedding-venue-1680x758Venedig – Italien
När du tänker på Venedig tänker du förmodligen gondoler, gamla byggnader och kanaler. Staden har ett ofattbart kulturellt utbud, men Hilton Molino Stucky Venice har något som är minst lika häftigt – en takpool med oslagbar utsikt över den vackra staden. Mellan maj och september är takpoolen öppen och då kan du, förutom att ta ett härligt svalkande dopp, också avnjuta en drink i baren som även den ligger på taket.

Nice – Frankrike
Ska du se den franska Rivieran, med utsikt över Nice, dess kullar och alperna – ska du göra det från Nice takpoolerSplendid Hotel & Spa Nice och dess magnifika takpool. Staden är fylld till bredden av historiska referenser som sträcker sig ända från 350 f.Kr och kontrasterna är stora. Här finns allt från gamla katedraler till toppmoderna shoppingcenter. Allt kan inte upplevas från poolen men när du trampat runt i Nice en hel dag är det härligt att avnjuta kvällen vid poolkanten.


New York – USA
För en stad som inte har särskilt Screen-Shot-2014-07-10-at-3.50.24-PMmånga stränder är det viktigt för besökarna att kunna fly värmen och svalka sig. Varför inte göra det tillsammans med Andy Warhol? Takpoolen på SIXTY Lower East Side är omgiven av tropisk miljö och botten pryds av den kände konstnären Andy Warhol. Se till att testa det trendiga hotellets exotiska och avslappnade barer och restauranger.

Porto – Portugal
Simma in i solnedgången på The Yeatman Hotel, Portoe9ad76873716957ff4cb9c3e8d4556d8a73e2399. Denna takpool kanske inte är den största, men utsikten över stadens hustak är verkligen storslagen. Den begränsade storleken kommer få dig att känna dig som en kändis medan poolen lyser upp natten. Beläget i det historiska Porto är varje sevärdhet endast en armslängd bort från denna privata pool. Antalet solstolar är begränsat vilket garanterar dig lugn och ro vid poolen.

Grace Hotel SantoriniSantorini – Grekland
Sist men långt ifrån sämst har vi Grace Santorini vars design är som gjort för att njuta av det omgivande landskapet. Hotellets ”infinity pool” ger gästerna känslan av att ha ett privat hörn av havet. Tillbringa en lugn dag vid poolkanten och ta in den otroliga utsikten ovanifrån.

 

*Hotels.com

2017-03-13T11:50:18+00:00