Trots sommar och semester- skidresorna bokas tidigare för varje år som går

lmpx4ljzlpqh9bn3bt9aAllt fler bokar sina skidresor ner till Alperna redan på vårkanten. Att det finns ett ökat intresse för skidresor till Alperna generellt sätt märks på flera håll där anledningen enligt många av våra gäster anses vara att de senaste vintrarna i Sverige och Norden saknat de stora snömängderna. För att säkra sin plats i snön för kommande vinter tenderar allt fler att boka sin skidresa redan under vårkanten*.

Sett till de senaste fem åren har bokningsläget och intresset för att boka nästkommande års skidsemester redan på vårkanten fortsatt att öka*. Att resorna bokas redan innan pågående vintersäsong är slut är inget nytt i skidresebranschen då många större grupper vet att de bör vara ute i god tid för att säkra sin plats ner till snön för nästkommande vinter.

Sportlovsveckorna, sju, åtta, nio och tio, är de mest eftertraktade veckorna för skidresor ner till Alperna* och redan i juni månad var Slopetrotter Skitours tvugna att sätta in en ytterligare flygavgång från Köpenhamn på grund av fullbokade flyg. Större grupper eller familjer som reser ihop med andra familjer under loven bör därför vara tidigt ute för att kunna få flyg och boenden på deras favoritdestinationer.

-Generellt sätt verkar våra gäster bli mer medvetna om att skidresor blir allt mer eftertraktade, varpå allt fler bokar sina skidresor i god tid för att hinna före alla andra, säger Morten Christensen, tillförordnad försäljningschef Slopetrotter Skitours. Det är triggande att se en ökad trend bland tidiga bokningar då det sätter större press på oss resebyråer att tidigt ha våra paketresor och alternativ på plats. Det finns även fördelar i att boka tidigt då vi på utvalda boenden även har en boka-tidigt-rabatt, fortsätter Morten Christensen.

Ca 80% av Slopetrotter Skitours utbud av skidresor för säsongen 2016/2017 var klart redan i maj månad vilket betyder att företaget, likt dess gäster ner till Alperna, är redo och ser fram emot ytterligare en vinter i Alpernas paradis.

2017-03-13T11:50:18+00:00