Singlar tror att rikedom ger bättre tur i kärlek

Midsommar innebär också att man får drömma lite extra att träffa den rätte eller rätta! Få tror väl på att blommor under kudden påverkar utgången, men på frågan om pengar gör det blir svaret bland svenska singlar ett annat. Svenska singlar i alla åldrar, har en högre tro än svensken i allmänhet, på att extra mycket pengar på banken skulle ge dem både en snyggare partner och ett bättre sexliv. Allt enligt en undersökning som YouGov genomfört på uppdrag av Lottoland.

Hela 35 %* av svenska singlar anser att de skulle få en snyggare partner om de var riktigt rika. Drygt en av fem singlar tror dessutom att ett bättre sexliv skulle kunna bli verklighet med en fet plånbok. 38 % tror också att förhållandet blir roligare.

Den gifta delen av befolkningen verkar inte dela den här uppfattningen. Av dem anser bara 11 % att mycket pengar ger en snyggare partner och lika många säger att pengarna skulle påverka sexlivet i positiv bemärkelse. Däremot tror 31 % av de gifta att de får ett roligare förhållande, alltså nästan i samma utsträckning som singlarna. Undersökningen visar också att män generellt i större utsträckning tror att Mammon påverkar framgångarna vad gäller kärlek.

– Vi svenskar är väl inte de som är mest kända för att vara fixerade vid pengar och rikedom. Men undersökningen visar att pengar ändå inte är oviktigt för många i relation till vad de tror det kan medföra i form av ökad framgång, kommenterar Fredrik Möllersten på Lottoland.

* För befolkningen som helhet var svaren på en snyggare partner 17 % och om man trodde att sexlivet skulle bli bättre – 16 %.

Om undersökningen

Undersökningen är genomförd av opinions- och marknadsundersökningsföretaget YouGov. Under perioden 18 – 20 mars 2016 har sammanlagt 1000 intervjuer via internet genomförts med män och kvinnor 18+ år i Sverige.

2016-06-27T13:22:56+00:00