Vem ska betala vid första dejten?

Vem ska egentligen betala för första dejten? Ett ämne som engagerar och när Mötesplatsen frågar över 3000 svenska singlar tycker över hälften att man ska dela på notan, och över var tredje tycker att mannen ska betala. Nästan ingen anser att det är kvinnan som ska öppna plånboken och betala för hela dejten.

Kortfattat kan man säga att det finns två läger. De som tycker att man ska dela på notan (52%)och de som tycker att mannen ska betala (34%).

– Sen finns det några få som tycker att det är den som bjudit in till dejt som ska betala och endast 1% tycker att kvinnan ska betala, säger Emma Edespong från dejtingsajten Mötesplatsen med 140 000 aktiva medlemmar i Sverige och Norge.

Väldigt få tycker alltså att det är en självklarhet att kvinnan ska betala.

– Kanske har det med gamla könsroller att göra och att ”manlighet” traditionellt sätt har hört ihop med pengar. Intressant är att mer män än kvinnor anser att mannen ska betala. Hela 48% av männen tycker att slutnotan faller på deras lott, säger Emma Edespong.

Vem betalar för första dejten?
Man delar på notan 52%
Mannen 34%
Den som bjuder in till dejt 13%
Kvinnan 1%
Över 3000 svenska singlar har svarat på frågan.

2016-05-23T22:20:44+00:00