Grejen för skräddarsydd shopping på nätet – rAdBlocker

Känner du dig stressad av alla valmöjligheter när du shoppar på nätet? Är du trött på all tid det tar för att du ska komma fram till just de saker som du gillar? Ja då är förmodligen detta grejen för dig  – rAdBlocker. Produkten gör vad den heter – blockerar bort allt som inte är i linje med just din smak. Den gör det med hjälp av en logaritm.

För dagens e-handelskonsument blir personalisering en allt viktigare faktor. Med allt mindre disponerbar tid upplevs valfrihet som stressande och försämrar köpupplevelsen.

En optimal köpupplevelse med färre val, och därmed minskad friktion, skapar nöjdare kunder. rAdBlocker tar bort alla onödiga alternativ och låter kunden se de produkter som är aktuella,säger Christian Zanders, VD på Jetshop.

Tack vare konsumentens egna inställningar, prediktiv analys, och avancerade självlärande algoritmer lär sig rAdBlocker vilka produkter konsumenten ska välja och döljer helt alla andra. rAdBlocker installeras som en kostnadsfri plug-in och stöder de vanligaste webbläsarna, inklusive mobila.

Våra tester har varit väldigt framgångsrika. Algoritmen baseras på vår produkt för rekommendationer och rådande trender. rAdBlocker döljer ungefär 90% av alla produkter i de cirka 100 butiker vi testkört. Detta har underlättat enormt för våra testpersoner och gensvaret har varit väldigt positivt under hela perioden, säger Andreas Drougge, CTO på Jetshop.

rAdBlocker fungerar idag för alla svenska butiker på nätet och beräknas minska de faktiska val konsumenten behöver göra med cirka 87%. För de handlare som vill avstå från rAdBlocker finns en CPM-modell där handlaren kan välja att betala för visningar av produkter som annars skulle döljas av rAdBlocker. Möjligheter att köpa designanpassning av blockeringsmeddelande kommer att finnas i kommande versioner.

– rAdBlocker är ett otroligt effektivt verktyg för att minska friktionen i köpupplevelsen. Vi förstår dock att handlare kan vilja visa exempelvis högmarginal- eller kampanjprodukter. För att tillgodose det behovet öppnar vi upp för möjligheten att betala per visad produkt, säger Kristofer Hillhammar, produktchef på Jetshop.

Jetshop rAdBlocker finns tillgänglig för nedladdning idag. Läs mer om våra rAdBlocker-tjänster för handlare på www.jetshop.se/radblocker, där hittar du också var du kan ladda ner rAdBlocker.

 

2017-03-13T11:50:21+00:00