Cocktails på tap när Marcus Samuelsson öppnar bar på Nya Amaranten

Cocktails på tap är en snabbt växande trend på den amerikanska barscenen och nu tar stjärnkocken Marcus Samuelsson det nya sättet att servera de välblandade dryckerna till Sverige – närmare bestämt till Kungsholmen i Stockholm. Den nya baren Tap Room är en del i topprenoveringen av Clarion Hotel Amaranten.

Den nya baren Tap Room blir en förlängning av  restaurangen Kitchen & Table, konceptet på 17 av Clarion hotellen idag. I Tap Rooms öppna kök serveras ”Crafted Cocktails & Bar Food” – amerikanskinspirerad bar food baserad på skandinaviska och lokala råvaror.

– I Tap Room vill vi lyfta fram kombinationen mellan mat och dryck. Cocktails på tap och särskilt till mat är ganska outforskat. Det ska vara roligt, spontant och annorlunda att besöka oss, säger Marcus Samuelsson, kreativ chef för Tap Room och Kitchen & Table.

Alla drinkar och cocktails skapas på plats och ett par utvalda och handgjorda cocktails serveras på tap. Dryck på tap förknippas oftast med öl men här är de specialbyggda faten mindre för en färskare vara. Utbudet kommer variera men klassiker som Manhattan och olika typer av kolsyrade drinkar som Tom Collins med en twist blir stående inslag.

– Vi ser fram emot att kunna erbjuda våra gäster snabbare service och en helt ny barupplevelse. Smakmässigt kommer vi att kunna skapa cocktails som faktiskt blir ännu bättre efter ett par dagar på fat. Cocktails med bitter smak mognar till sig och får ett helt annat djup, säger Linus Morgan, ny barchef i Tap Room och som tidigare arbetat på bland annat Farang, Copperhill Mountain Lodge och Hotel Reisen.

Hotellet ingår i Clarion Hotel, en av tre kedjor inom Petter Stordalens hotellgrupp Nordic Choice Hotels. Efter en omfattande renovering som pågått sedan 2014, står nya Clarion Hotel Amaranten klart om ungefär en månad. Alla 461 rum är renoverade och man har skapat en ny lobby med eventyta, åtta nya konferensrum med en total kapacitet för 200 personer – och så den nya baren Tap Room, som även rymmer en scen. Interiören beskriver arkitektbyrån Tengbom som en flärdfull och modern flört med 1969, året då hotellet byggdes.

I lobbyn sker den bokstavligt talat största förändringen. Här tar en kristallkrona på tre meter i diameter i originalutförande från när hotellet byggdes återigen plats efter att ha legat i förvar i en lagerlokal under flera år. De nya hotellrummen går i sobra färger med vackra och genomarbetade detaljer i mörkt trä och mässing. Efter renoveringen erbjuder hotellet också konferensmöjligheter i sina åtta nya konferensrum, som inspirerats i både namn och formgivning av ikoniska 60-talsartister.

 

2017-03-13T11:50:21+00:00