179 år av ensamhet – Johanna bloggar

Påsklov snart till ända. Tyvärr. Såg framför mig för några veckor sedan hur jag skulle läsa i fatt alla artiklar som hamnat på hög, filmer som ligger på en fin ”filmer att se” lista i telefonen som blir allt längre, för att inte tala om böckerna på nattduksbordet. Istället har här byggts studsmatta och bowlats. Nej, den är inte klar, studsmattan. Teamet (läs: mina söner och jag) gav upp när det var dags för skyddsnätet. Då gassade solen så fint, ryggen hade fått sig en knäck och jag kunde inte längre hålla vårrusiga pojkar ifrån själva mattan. Dessutom började påsarna där skruvar och muttrar legat flyga runt till grannarna så ja…nu lever vi farligt utan skyddsnät. Lite som min egen barndom där jag cyklade runt halva stan utan cykelhjälm, tänker jag.

Läser i alla fall EN bok, eftersom vi börjat bokpodda här i Renew. (Lyssna på podden om  Det är något som inte stämmer av Martina Haag.)

Plöjer just nu 179 år av ensamhet. Smarta Handelskvinnor som berättar om bristen av genustänk inom en av Sveriges mest prestigefyllda skolor, den manliga bastionen Handelshögskolan. Intressant, ofta tragiskt och mycket modigt av dem som fortfarande jobbar där.

Kan rekommenderas om man är det minsta intresserad av lika villkor på en arbetsplats och hur man tampas med ”mansplaining”. Snart i en bokpodd här på sidan.

179 år av ensamhet

 

Tittar på Billions på HBO Nordic.  ”Billions” är en underhållande serie om den förestående maktkampen mellan den federala åklagaren Chuck Rhoades (Paul Giamatti) och ”hedgefondmogulen” Bobby ”Axe” Axelrod (Damian Lewis, Homeland killen med världen längsta hängning i bagaget).  Det är ingen ny historia, män som kör över allt och alla för att uppnå sina mål. Men det blir aldrig tråkigt tack vare  journalisten och manusförfattaren And­rew Ross Sorkins förtjänst. Sorkins replikskiften om aktier och näringslivet gör att man sitter klistrad, dessutom är det spännande att se Malin Åkerman i en roll där hon inte ska snubbla runt och vara flirtig blondin och Maggie Siff som är helt lysande som maka till Chuck och företagspsykolog hos Axelrod men som vägrar bli bollen de skjuter hårt mellan sig.

Follow the money.

 

 

Ser fram emot att glida in i min egen värld när nu Den Lilla Vita har flyttat in hos oss. Kunde sitta i timmar vid pianot när jag var liten, men när jag och min man flyttade till lägenhet och den ensamma mannen i lägenheten bredvid inte uppskattade plinkandet kom jag av mig. Men nu ska jag spela så mycket jag vill – med lurar på.

Claire de Lune, here I come.

 

 

piano ny

 

 

Laddar för Välgörenhetsgalan Hjälp oss hjälpa , 14 april närmar sig med stormsteg. Svettigt, roligt och hektiskt för ett gott syfte. Dessutom, det som kläcktes som ett roligt uppdrag på ett av redaktionsmötena blev snart en svindlande verklighet för en mycket modig elev. Värt att se bara för den saken skull.

 

944865_899154823526921_9124360892619554627_n

 

Längtar annars till nästa lov då det bär iväg västerut och vyn nedan, så länge lyssnar jag på podden Veckans bläcka för att komma i stämning.

 

800px-Big_Sur_June_2008

 

Till sist. Rekommenderar två artiklar om två intressanta kvinnor från helgens tidningsläsande.

DN: Joyce Carol Oates: Jag minns mig inte som barn

Hatet rinner av Zara Larsson

 

 

 

 

Johannakrnk

 

 

 

 

 

 

 

Johanna Litsgård Lebourne

Instagram: johanna_lebourne

 

Fler bloggar: 

Turista i skuggan av rädsla för terror

”Trodde ni stod och kräktes” – dagen jag blev en en del av geocaching

Taras viktiga jobb i rottingstolen

TV-branschens jakt på kinderägg

 

Läs mer om 179 år av ensamhet:

SVT: ”179 år av ensamhet” på Handelshögskolan

DN: Handelshögskolans ensamma kvinnor

2017-03-13T11:50:21+00:00