Unga formgivare visar framtidens design

Kaffebryggaren ”Gurgelsångaren” som avslöjar om ditt kaffe är ekologiskt, gelifoam – framtidsmaterialet som görs av gammalt lösgodis – och roboten Ajna som spelar musik i ”Pettson & Findus”-anda – allt finns att se på utställningen Ung Svensk Form som visar spännande ung svensk design. Öppnar idag den 19 februari på ArkDes.
– Utställningen är en temperaturmätare på vad som händer inom ung, svensk formgivning idag. Här visas vad som pågår inom svensk formgivning och de senaste uttrycken, säger Karin Åberg Waern, publik chef på ArkDes.

Ung Svensk Form är en utmärkelse och en utställning som lyfter den senaste unga och mest nyskapande svenska formgivningen. I utställningen visas 20 prisade bidrag inom bland annat produktdesign, textil, mode, konsthantverk och möbler som har valts ut av en jury bestående av bland andra modeskaparen Bea Szenfeld samt formgivarna Åsa Jungnelius och Samir Alj Fält.
– Årets upplaga visar på otrolig hantverksskicklighet och materialkänsla. Därutöver ser vi också ett socialt engagemang – hög medvetenhet både när det gäller omvärlden och miljön. Juryn var mycket imponerad, säger Karin Wiberg, projektledare för Ung Svensk Form.

Utställningen visas mellan 19 februari – 27 mars 2016. Fri entré. I samarbete med Svensk Form.

Syftet med Ung Svensk Form 2016 är att öka och bredda kunskapen om ung och nyskapande svensk formgivning. Svensk Form driver projektet med syftet att stimulera svensk designutveckling – grunden är att skapa och undersöka fritt, utan krav på anpassning till marknaden. Ung Svensk Form är ett samarbete mellan Svensk Form, Stockholm Furniture & Light Fair och IKEA.

Hitta hit

Museientré:
Exercisplan 4
Skeppsholmen
Stockholm
Karta

 

Läs mer: 

Fem solglasögontrender för våren 2016

Nu väljer vi att bo i husvagn

Relationstermometern tar tempen på förhållandet

 

2016-02-19T10:46:44+00:00