Tillsammans är det nya själv – en bok om att leva ett hälsosamt liv som förälder

Familjen har blivit lika med vardagspussel, planering, dåligt samvete och långa listor med måsten. Allt i en enda stor stress för att få till stånd lite egentid. Men tänk om man tänker tvärtom? Att det är i familjen man får vara sig själv, vila och leva fullt ut. Hur gör man då, när man lever så?

Cajsa Tengblad har skrivit en bok som inte handlar så mycket om hur vi ska bemöta våra barn, utan mer om hur vi som föräldrar, oavsett livssituation, kan ta vårt liv på allvar, leva för att må bra och få ett gott liv – tillsammans med våra barn. Och samtidigt vara positiva förebilder.

‑ Tillsammans hjälper vi varandra att få syn på oss själva, säger Cajsa Tengblad.

Men det är också en bok om att lära sig se sig själv i helheten. Att när vi som föräldrar vågar se och tillgodose våra egna behov, så tar vi samtidigt hand om våra barn.

”När flygvärdinnan går igenom säkerhetsföreskrifterna innan flygningen, känns det alltid lika svårt att som förälder höra: »För syrgasmasken till ditt eget ansikte innan du hjälper barnen.« »Hur ska jag klara av att prioritera mig själv?« brukar jag tänka. Men vid närmare eftertanke är det omöjligt för oss att räcka till för barnen om vi inte fyller på våra egna förråd. Vi måste andas in för att kunna andas ut – annars tar luften och vi som föräldrar slut.” – ur boken

Cajsa Tengblad är hälsopedagog, coach, yrkesföreläsare och författare till Självbild, reflektionsboken 5 minuters paus och Prestationsprinsessan. Hon bor med sin familj i Kaxholmen utanför Jönköping. Cajsa brinner för att förebygga psykisk ohälsa och är prisbelönt för sitt hälsofrämjande arbete bland ungdomar och vuxna.

Läs också: 

Anna Lindmarker om att föda barn i mogen ålder

Så hjälper du barn att lyckas i skolan

Så slutar vi hota våra barn – boktips

2017-03-13T11:50:24+00:00