Resa sig stark – boken om hur vi tar oss upp efter misslyckanden

Brené Brown är sociologen, forskaren och författaren som fått miljontals människor att fundera över möjligheten att få ett lyckligare liv genom att våga vara sårbara och modiga. I sin nya bok Resa sig stark konstaterar hon att den som vill leva modigt, med all säkerhet då och då kommer att snubbla och falla omkull.
– Om vi är tillräckligt modiga kommer vi ofta att misslyckas. Den här boken handlar om hur vi tar oss upp igen, säger Brené Brown.

Med hjälp av ett antal exempel ur sitt eget liv visar Brené Brown vad som kan hända när vi vågar stanna upp och möta de obehagliga känslorna. Och sedan tar reda på vad som är sanning och vad som är självförsvar. Till sist kan vi skriva ett nytt slut på berättelsen med hjälp av det vi lärt oss. Detta modigare, nya slut hjälper oss att leva ett mer helhjärtat liv. Det vi lärt oss under brottningskampen påverkar vårt sätt att tackla världen, leva, älska, vara föräldrar och leda andra människor.
– Vår uppgift är att inte förneka det som har hänt utan i stället ta strid om slutet. Vår uppgift är att resa oss, acceptera vår berättelse så som den är och brottas med sanningen tills vi kommer till en punkt där vi kan tänka: Ja. Så här var det. Det här är min sanning. Och jag bestämmer hur den här historien ska sluta, säger Bréne Brown.

Resa sig stark gick direkt upp som etta på New York Times bästsäljarlista då den släpptes i USA. Den utsågs dessutom av Amazon till månadens bästa ledarskapsbok. Samtidigt låg hennes två tidigare böcker kvar på plats sex och tio.

Brené Brown är doktor i sociologi vid University of Houston i Texas. Hennes TED-föredrag om sårbarhet har visats närmare 30 miljoner gånger. Libris har tidigare gett ut Mod att vara sårbar och Våga vara operfekt.


Resa sig stark
Utkommer den 17 mars

 

2016-02-22T08:31:42+00:00