Res med barnen i appspelet TwinGo London

Gillar du konceptet att resa runt i världen, utföra uppdrag, samla mynt och lära dig intressant fakta om varje resmål? Nu finns appspelet TwinGo London för barn i ålder 6-9 år. Spelet höjer både pulsen, lockar till skratt och gnuggar geniknölarna.

Häng med tvillingarna Alicia och Theo på en resa till London där allt kan hända. Ugglan Livia Belivia är klok som en uggla och lär ut intressant fakta om storstaden och den lilla musen Ozzy måste matas med popcorn för att inte somna.

Spelet innehåller sju olika speluppdrag, ett talmanus som är skrivet av barnboksförfattare Maria Frensborg och ett frågequiz som testar barnets kunskaper om resmålet. Fakta om resmålet finns även inkluderat som bok-i-app för högläsning tillsammans med barnen.

TwinGo London kommer att erbjudas både som gratisapp för testspel och betalapp helt fri från köp-i-app och reklam. Spelappen finns nu att ladda ned både på App store för Ipad och Google Play.

Utvecklingsbolaget Gobrilla startades hösten 2014 av Cecilia Gruvberger. Cecilia har efter många år som anställd inom finans- och bankbranschen tagit ett stort kliv in i den digitala världen och hon är nu en hängiven entreprenör.

Spelet TwinGo London är utvecklat i samarbete med DING (Designingenjörerna Sverige AB), barnboksförfattare Maria Frensborg och illustratörerna Clara Lindegren och Jennifer Nystedt.

– Som mamma till tre barn, som växer upp i en digital värld, vill jag vara med och positivt påverka utbudet av appspel. Att kombinera nöje och lärande i ett spel om resor för barn är extra roligt eftersom sådana appar saknas på marknaden idag”.

Läs också: 

Sex bra appar för föräldrar

Appen för frånskilda föräldrar

 

2017-03-13T11:50:24+00:00