Så kan par hålla kärleken vid liv, enligt ny bok

Varje år skiljer sig mer än 40 000 svenskar. Samtidigt är problem i förhållandet eller familjen den största orsaken till att människor uppsöker psykolog. I boken Medan vi fortfarande älskar – att ta hand om kärleken skriver psykologen och parterapeuten Mattias Stølen Due om vad vi kan göra för att ta hand om vårt förhållande medan vi fortfarande gillar varandra.
– Parförhållandet är den relation som sägs betyda allra mest för vuxnas psykiska trivsel, hälsa och allmänna tillfredsställelse. I min bok försöker jag sätta fokus på vad vi kan göra för att förebygga otrivsel och uppbrott, istället för att förklara varför så många till slut lämnar varandra, säger Mattias Stølen Due.

Att vårda vänskapen med sin partner är en av de viktigaste sakerna man kan göra i en relation. Att bygga en trygg grund tillsammans, som håller att stå på också de dagar då passionen tar en paus eller när yttre omständigheter pressar en.

Och så slår han ett slag för nyfikenheten. Kanske skulle våra olikheter inte vara enbart besvärande om vi kunde uppvisa samma nyfikenhet för varandra som den vi har när vi reser och utforskar främmande kulturer och miljöer. Vilken spännande ö är min partner? Vilken exotisk ö är jag själv? Detta är bara två av många frågor från boken, där självklart även svaren finns.
– Precis som vi servar vår bil medan den fortfarande fungerar, borde vi ta hand om vårt förhållande medan vi fortfarande älskar varandra, säger Mattias Stølen Due.

Mattias Stølen Due
Medan vi fortfarande älskar
danskt band, 140×220 mm, 201 sidor
Utkommer februari 2016

 

2016-02-17T15:48:14+00:00