Här är masken alla vill dela

”Det här lilla gosedjuret är egentligen en 2 mm tjock havsborstmask som är förstorad 47 gånger i ett svepelektronmikroskop. Den är släkt med daggmaskar och lever i heta källor på havsbotten i Stilla havet.”

Så inleds inlägget om havsborstmasken som har rejält fart på Naturhistoriska riksmuseet Facebook-sida. I texten får läsaren en inblick i vad filmen Osynliga mysterier som kan ses på Cosmonova handlar om. Inlägget har fram tills nu delats nära 2 000 gånger, gillats av 5 600 personer och har även genererat i snart 450 kommentarer. 550 000 Facebook-användare, ja över en halv miljon personer, har kunnat ta del av inlägget. Rekord för ett inlägg som publiceras på museets sida!

– Det är riktigt roligt att se att vi levererar inlägg som har förmågan att engagera många. Att vi kan nå personer runt om hela Sverige med den fakta och kunskap vi besitter, säger Caroline Borgudd, marknadskommunikatör på Naturhistoriska riksmuseet.

Under olika kategorier som till exempel Fossil Friday, Aktuellt i naturen och Forskningsnyheter samlas historier in från forskare och anställda på museet och publiceras på Facebook. För att nå utanför den grupp som redan tar del av museets sida har man även valt att sponsra inlägget så att så många som möjligt kan se inlägget i sitt flöde.

– Facebook är ytterligare ett sätt dela den kunskap som finns i  vårt hus. Det är alltid roligt att se att naturen engagerar, säger Caroline Borgudd.

2017-03-13T11:50:23+00:00