Sju tips inför utlandssemestern

Äntligen! Resan är bokad och den där härliga känslan av förväntan sprider sig inombords. Nu återstår bara att vänta in avresedagen innan du kan börja njuta av din semesterresa. Här kommer sju tips som kan förebygga obehagliga överraskningar och onödigt krångel på din resa utomlands.

  1. Sätt mobilen på ”airplane mode” när du laddar, för snabbare laddning.
  2. Om du vill ladda mobilen och inte har rätt uttag för landet, så kan du ofta hitta ett USB-uttag på baksidan av TV-apparater.
  3. Ge barnen hotellets egets visitkort på resan, om de skulle råka gå vilse. Eller om hela familjen tar en taxi så har ni adressen med er.
  4. Likadan resväska som de flesta andra? Knyt ett färggrant band på din väska!
  5. Skriv in ”ICE” (In Case of Emergency) i telefonboken framför den kontakt du vill att en sjukvårdare/polis ringer om något hänt dig.
  6. Rengör en solkrämsflaska (eller annan flaska med öppningsbar topp) och förvara dina värdesaker i på stranden! Perfekt kamouflage för dina viktigaste ting.
  7. Om du har vår hemförsäkring med tillägget Resextra så ersätts dina kostnader för resa som du tvingas avbeställa på grund av olycksfall eller akut sjukdom. Du kan även få ersättning om din resa blir försenad eller måste avbryta resan om du blir sjuk. Försäkringen gäller utan självrisk. Förresten, har du koll på vad som gäller vid flygstrejk?
2016-01-18T16:52:14+00:00