Född in i Hitlers avelsprogram – nu berättar Kari Rosvall sin historia

Kari Rosvall var ett av de tiotusentals barn som föddes för att bli en del av Hitlers ariska rike. Först när hon var sextiofyra år fick hon reda på att hon avlats fram som ett led i nazisternas försök att skapa en renrasig människa.

– Jag föddes på befallning, en följd av den nazistiska galenskapen. Jag skulle tjäna ett enda syfte – deras. Men det fick jag reda på först för några år sedan. Nu berättar jag min historia, säger Kari Rosvall.

Under sin uppväxt i Malexander anar Kari att något är konstigt med hennes förflutna. Men inte förrän hon är 64 år och bor på Irland får hon av en slump veta exakt vad – att hon är resultatet av en förbindelse mellan en norsk kvinna och en tysk soldat och ingår i SS-projektet Lebensborn.

Många av barnen som föddes inom projektet ”Lebensborn” hade en norsk mamma och en tysk pappa. Pojkar och flickor från Norge var ju ofta ljushåriga med blå ögon. Det fanns flera norska hem för dessa barn, men en del skeppades till Tyskland.

I fredags gästade Kari Rosvall Skavlan och i tisdags kom hennes självabiografiska bok, Barnet från ingenstans.

DN: ”Jag föddes för att vara en del i nazisternas avelsprogram”

SVT: Skavlan

 

2016-01-16T19:42:56+00:00