Jamies supermat ska få oss att leva längre

I sin nya kokbok, Jamies supermat, berättar Jamie Oliver personligt om sin omställning till en ny och mer hälsosam livsstil och om hur han har blivit medveten om hur han ska äta för att må så bra som möjligt. Jamie Oliver har i sin nyfikenhet på vad som är avgörande för ett långt och lyckligt liv besökt unika ställen på jorden där människor i extra hög utsträckning blir runt 100 år, till platserna som kallas blå zoner. 

Trots att dessa platser skiljer sig geografiskt väldigt mycket åt, har invånarnas livsstil flera saker gemensamt. Meningsfullhet och sociala sammanhang pekas ut som viktiga faktorer, och maten har mycket stor betydelse för ett långt och friskt liv, och det är just det som människorna som Jamie Oliver har mött på sina resor äter som har inspirerat honom när han har skapat recepten i sin nya kokbok.

Should there be a sugar tax on soft drinks? Would this reduce childhood obesity? That’s what Jamie Oliver argues. He made the case before the Commons Health Select Committee on Monday – and he’s been speaking to Evan Davis.

 

I Jamies supermat finns fler än 90 recept fördelade över frukost, lunch och middag och många smarta tips på mellanmål och snacks. Recepten kan följas som ett 30-dagarsprogram för att verkligen komma igång med nya fräscha vanor, eller ett och ett från var och en av kategorierna.

Läs också: 

DN: Jamie Oliver: ”Allmänheten är min boss”

 

Läs också:

Where Chefs Eat – mat och resguide för finsmakare

Maten som kan ge depression

Därför har hemkörd matkasse förändrat mitt liv

 

2017-03-13T11:50:28+00:00