Ängeln på Malmskillnadsgatan i SVT:s Sommarpratarna

Elise Lindqvist, som har skrivit självbiografin Ängeln på Malmskillnadsgatan, är en av de medverkande när första avsnittet av SVT-programmet Sommarpratarna sändes den 20 december.

Elise Lindqvist kallas för Ängeln på Malmskillnadsgatan, men bland de unga prostituerade i Stockholm går hon mest under namnet Morsan. Hon och hennes team från St:a Clara kyrka stöttar dem med fika, kramar och en hjälpande hand varje fredagkväll. För många av tjejerna på gatan är hon den enda mamma de har.

De senaste åren har 79-åriga Elise bland annat sommarpratat i Sveriges Radio, gett ut den självbiografiska boken Ängeln på Malmskillnadsgatan (Libris) och varit gäst hos Skavlan.

I Sommarpratarna samlas tidigare värdar från Sommar i P1 i ett gemensamt sommarprat. Samtalet har sin utgångspunkt i varje persons respektive program.

I avsnittets medverkar även Kjell Enhager, Nanne Grönvall, Terese Cristiansson och Arkan Asad. 

”Mina tjejer på gatan har så många sår. Jag kan inte läka såren, men jag vill hjälpa till att åtminstone plåstra om dem. Och kan jag med denna bok vara med och bidra till att någon känner att det finns hopp och att livet inte är kört, då är det värt allt.”
– ur Ängeln på Malmskillnadsgatan

2017-03-13T11:50:27+00:00