Coldplay är tillbaka med ny singel och albumet A Head Full of Dreams

Coldplay, gick imorse ut med nyheten om att de släpper sitt sjunde studioalbum A Head Full Of Dreams den 4 december. I samband med detta släppte de första singeln ”Adventure Of A Lifetime” som nu finns tillgänglig på samtliga plattformar. 

A Head Full Of Dreams som släpps om mindre än en månad, är producerat av den norska stjärnduon Stargate tillsammans med bandets långtida partner Rik Simpson, och innehåller fler samarbeten än något av deras tidigare album, däribland Beyoncé, Noel Gallagher, Tove Lo och Merry Clayton. Det 11 spår långa albumet är inspelat i Malibu, LA och London och är enligt bandet själva deras bästa verk hittills.

Albumet Ghost Stories från förra året nominerades till en Grammy för Best Pop Vocal Album samt utnämndes till Top Rock Album på Billboard Music Awards. Istället för att turnera albumet gick bandet direkt in i studion för att spela in ny musik. Resultatet blev ett färgstarkt och energifullt album som har varit ett av det roligaste albumen för dem att spela in, och den här gången planerar de att turnera världen över.

Coldplay bildades år 1998 och utgörs av Chris Martin, Jonny Buckland, Guy Berryman och Will Champion. Bandet har släppt sex studioalbum som tillsammans sålts i mer än 80 miljoner exemplar. De har gjort sig förtjänta av otaliga priser och utmärkelser, däribland åtta Brit Awards och 25 Grammy Award nomineringar varav den vunnit sju av dem. Deras album ”Viva La Vida” toppade listorna i över 36 länder.

Lyssna på ”Adventure Of A Lifetime” i Spotify.

TRACKLIST:
1. A Head Full Of Dreams

2. Birds

3. Hymn For The Weekend

4. Everglow

5. Adventure Of A Lifetime

6. Fun

7. Kaleidoscope

8. Army Of One

9. Amazing Day

10. Colour Spectrum

11. Up&Up

Lyssna och se mer här.
https://youtu.be/nQbVa9H7w7I
https://youtu.be/_hgK6VxsUc0
2015-11-06T11:57:31+00:00