Internationella tungviktare inom medievärlden till Awesome Bergman

Den 7-9 september kommer det att koka på gotländska Fårö under Awesome Bergman som Stockholms dramatiska högskola anordnar. Internationella profiler från film- och spelvärlden får träffa studenter från hela världen för att närma sig begreppen berättande, gestaltande/design och interaktivitet och låta sig inspireras av varandras erfarenheter. 

Bland gästföreläsarna finns Linda Aronson, författare till 21st Century Screenplay, Katerina Cizek, regissör för the National Film Board of Canada’s Highrise-serien och Sarah Wolozin, direktör på Open Documentary Lab vid Massachusetts Institute of Technology (MIT). De får möta studenter från Sverige, Australien, England, Tyskland, Danmark, Finland, Norge och Belgien genom workshopar och seminarier. Vad kan inte uppstå för spännande samtal i de sammanhangen?

Stockholms dramatiska högskola har också lyckats få med Alex McDowell till Awesome Bergman, som då även gör sitt livs första Sverigebesök.

Alex McDowell är en legendar inom populärkulturen i allmänhet och inom produktionsdesign i synnerhet. När det gäller att bygga världar är McDowell tveklöst en av våra klarast lysande stjärnor. Han har ett digert CV över att designa och bygga scenbilder/scenografier till ett antal världsberömda filmer. I sin praktik utforskar han ständigt relationen mellan gestaltandet och berättandet. Förutom att McDowell är en av de mest efterfrågade produktionsdesigners i Hollywood (ligger bakom filmer som The Crow, Fight Club, Fear and Loathing in Las Vegas, Minority Report, The Terminal, Charlie and the Chocolate Factory, Corpse Bride, Man of Steel m.fl) är han även professor inom film och media med ansvar för The World Building Media Lab vid University of Southern California.

 

Awesome Bergmans hemsida
Om Alex McDowell
Alex McDowell on 5D Global Studio

2015-09-01T16:46:18+00:00