Tio frågor till Ebba Kleberg Von Sydow aktuell med boken Säker stil

Massor med kläder men inget att ta på dig? Det ska Ebba Kleberg von Sydow och Emilia de Poret råda bot på i boken Säker stil. En handbok för dig som är trött på att jaga trender och osäker på vad som passar i garderoben.  Ambitionen är istället att det ska vara långsiktig och välfungerande lösningar, oavsett ålder och storlek. ”Stil och kläder ska vara roligt, inte kopplat till klädångest och garderobspanik.” Som de uttrycker det själva. Vi mejlade Ebba von Sydow för tio snabba frågor om stil.

 

Vad vill ni med boken? 

Göra vardagen lite enklare för alla kvinnor därute som vill hitta en smart, snygg och säker stil som funkar i alla lägen. Och alla de som drabbas av ’jag har inget att ta på mig’-panik, trots att garderoben är fylld med kläder.

För vem har ni skrivit?

För alla kvinnor som är redo att lägga upp en strategi för att en gång för alla hitta sin stil – och det bygger i de flesta fall på att jobba med basgardroben.

Ni använder uttrycket Skandinaviskt chic, vad innebär det?

Det är en enkel, vardagssnygg och minimalistisk stil som funkar i alla lägen. Filippa K, Hope och Whyred är exempelvis experter på det Skandi-chica bärbara modet. Det är tidlöst och praktiskt.

 

 

image001

Vad skiljer er bok från andra trendböcker?

Vår bok är ingen trendbok, utan snarare en praktisk handbok. Konkreta tips, listor och råd kring hur du tar tag i saken, vi vågar säga att du kommer lägga den ifrån dig och vara många steg närmare att hitta din säkra stil.

Vad gör du om du vill förnya din garderob men bara har en liten budget att röra dig med?

Börja med att rensa, vi är noga med detta. Börja INTE med att shoppa nytt, utgå från det du har och välj sedan noga och kräset ut vad du behöver komplettera med.

Vilka kläder är helt safe att köpa, dvs går aldrig ur tiden?

Vita klassiska skjortan i herrmodell är ett strålande exempel, likaså en randig tröja och ett par svarta kostymbyxor.

 

 

saker-stil-guiden-till-den-perfekta-garderoben

Hur viktigt är det att ha koll på klädkoderna?

Klädkoder handlar om att respektera ett sammanhang och de människor du möter. Det handlar i grunden om att göra livet enklare, att undvika att känna sig fel eller obekväm.

Ni skriver att det här är guiden till den perfekta garderoben, varför måste man ha en perfekt garderob?

Bra fråga, det måste man naturligtvis inte alls ha. Man måste ingenting! Titeln är också lite med glimten i ögat. För den perfekta garderoben finns ju inte på recept, det beror helt på vem du är och vad som är ’perfekt’ i dina ögon.

Vem har en säker stil, hur ser man det? 

Det är en person som är självklar i sina kläder, som – gärna mer schysst hållning – är stark, trygg och säker i sin stil och sin person. Det hänger givetvis inte bara på kläderna, men en obekväm, för tight klänning kan faktiskt förstöra en kväll och samma sak gäller motsatsen…

 

Tre tips om du vill… (ur Säker stil)

  • Ha mer byst

Investera i en bra BH med vaddering. Markera midjan, med till ex ett smalt skärp. Eller…tänk på allt du kan bära med en liten byst. Våga skippa BH och bär en klänning eller topp som är högt skuren framtill men djup urringad baktill.

  • Längre ben

Välj högre midja på jeansen och byxor, alltid enfärgat. Undvik vida byxor, i synnerhet med slag och bär hellre kortare kjollängd som helst inte går längre än till knäet. En tvärrandig tröja göra att överkroppen ser kortare ut och benen längre.

  • Smalare armar

Undvik att bära armlöst, satsa istället på trekvartsärm, så dras fokus till underarmen. Eller kavla upp skjorta så att den smalare underarmen syns.

 

Johanna Litsgård Lebourne

Instagram: @johanna_lebourne

 

Lyssna:

Här hittar ni podden Säker stil

 

Läs mer:

Klipp: Så byggde Stella McCartney upp ett av modevärldens starkaste varumärken

Douchebag of Sweden – nytt modemärke och spel från Umeå

Så förvandlades Burberry till ett globalt lyxmärke

2017-03-13T11:50:34+00:00