SVT: Joan Rivers – a piece of work

En överdos av skönhetsoperationer och humor bjuds när komikern Joan Rivers summerar sitt 75-åriga liv. Men vad göms egentligen bakom den glittriga fasaden?

Dokumentärfilmarna följer Joan Rivers närgånget under ett antal månader i hennes då 75-åriga liv. Fram träder en bild ganska långt från de röda mattorna och den bitska tungan Rivers gjort sig känd för. Det finns också, men framför allt får vi möta en dam som sliter hårt varje dag för att få sitt liv att gå ihop där en tom kalender är det värsta som finns.

Rivers blev först känd när hon 1965 deltog som gäst i The Tonight Show, där Johnny Carson var programledare, en person som hon senare har kallat för sin mentor. Framträdandet präglades av vad som skulle komma att bli hennes signum som komiker, att retas med kändisar, men även sig själv med återkommande skämt om sina omfattande plastikkirurgiska ingrepp. Efter att Joan Rivers lanserat ett konkurrerande program, The Late Show, talade Johnny Carson aldrig med henne igen. Något hon också pratar om i dokumentären.

Passa på att se den på SVT Play, 20 dagar kvar.

SVT Play: Joan Rivers – a pice of work 

Joan Rivers: A Piece of Work takes the audience on a year long ride with legendary comedian Joan Rivers in her 76th year of life. Peeling away the mask of an iconic comedian and exposing the struggles, sacrifices and joy of living life as a ground breaking female performer. The film is an emotionally surprising and revealing portrait of one the most hilarious and long-standing career women ever in the business.

 

2017-03-13T11:50:35+00:00