Svensk barnbok gör internationell succé

”Kaninen som så gärna ville somna”,  heter boken som just nu toppar nätbokhandeln Amazons försäljningslista både i England och USA. Boken är skriven av den svenska författaren och beteendevetaren Carl-Johan Forssén Ehlin och är fyra år gammal.

– Jag körde lite marknadsföring i England, och det lossnade där. Plötsligt gick den upp på bästsäljarlistan. Nationella tidningar har börjat skriva om den, det ringer reportrar från utlandet – nu på förmiddagen var det ett tv-team från amerikanska NBC News här i huset i Huskvarna och gjorde ett reportage! Allt gick på några dagar. Det är fascinerande, vi lever i en helt ny tid där saker sprids snabbt på sociala medier. Det är helt otroligt, säger han i en intervju med Dagens Nyheter.

Boken vänder sig till föräldrar som vill lära sina barn att somna och använder psykologiska tekniker som är anpassade för att hjälpa barnet att somna fortare och sova bättre varje natt.

Sagan uppmanar  bland annat till avslappning och ger enligt Carl-Johan kommandon till barnets undermedvetna att vilja somna.

”Kanin kände sig tröttare när han tänkte på alla lekar och hur trött han kunde bli efter och före han och du ska somna, nu.Alla ljud han hörde fick honom och dig [namn], att bli tröttare och tröttare. Han skulle snart somna, men visste inte. Nu. Hur snart och hur nära sömnen verkligen är. Hur bilden av honom själv sovandes, nu blir tydlig och kommer allt närmare.”

Han förklarar den oväntade internationella succén med att ryktet om boken spritt sig i sociala medier.

 

 

2015-08-27T09:51:06+00:00