Alex och Sigge skriver privat om tid

Alex Schulman och Sigge Eklund släpper i september sin första gemensamma bok. I TID – Livet är inte kronologiskt delar de med sig av sina allra mest privata betraktelser och berör med dem något som är relevant för alla enligt dem själva.

TID – Livet är inte kronologiskt framkommer själva essensen av Alex Schulman och Sigge Eklunds tankar, enligt förlaget. Boken utlovas vara ett naturligt sätt att närma sig författarna, såväl för trogna fans som för dem som kommer i kontakt med dem för första gången. ”Aldrig tidigare har de varit så utlämnande som här”.

– Jag och Alex är ganska olika som personer”, säger Sigge Eklund. ”Men i vår besatthet av tidens gång och vad den gör med oss så möts vi alltid. Vi har märkt att vad vi än arbetat med, så har vi till slut landat där, i samtal om våra barndomar, om hur vi lever i nuet – och vad som ska hända sen. Därför är den här boken så oerhört spännande att skriva för oss.

Tiden är ett tema som Alex Schulman och Sigge Eklund ständigt återkommer till, i krönikor, på middagar med vänner och i sin podcast som är en av Sveriges mest populära med mer än en halv miljon lyssnare.

Boken är uppbyggd i fyra delar där en konventionell indelning av tiden – då, nu och sen – står för de tre första delarna. I den fjärde delen raserar författarna alltsammans, och leder i bevis att tiden inte går att dela in på det sätt som vi alla är vana vid – för den är inte kronologisk.

– Detta är det mest spännande vi någonsin gett oss in på”, säger Claes Ericson, förlagschef på Bookmark Förlag. ”Vi märker ett enormt intresse från läsare och media.”

TID – Livet är inte kronologiskt lanseras till Bok- och biblioteksmässan i Göteborg 2015, där författarduon kommer att ha en egen monter tillägnad den gemensamma debuten. Boken kommer att publiceras i en inbunden utgåva, som ljudbok i alla format och som e-bok. Dessutom kommer TID att ges ut i en exklusiv limiterad utgåva och i en specialutgåva på vinyl.

2017-03-13T11:50:35+00:00